Redactia.ro
Home » Știri » DIICOT a apelat la sprijinul FBI în cazul Luizei Melencu

DIICOT a apelat la sprijinul FBI în cazul Luizei Melencu

Luiza Melencu

Procurorii DIICOT au solicitat autorităţilor din Statele Unite ale Americii sprijinul FBI pentru realizarea analizelor în privinţa ADN-ului Luizei Melencu.

Cererea a fost trimisă de Ministerul Justiției.

Comunicatul DIICOT

„Prin ordonanţa din data de 20.09.2019, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus efectuarea unei cereri de asistenţă judiciară în materie penală cu autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii, respectiv Biroul Federal de Investigaţii (F.B.I.), având drept obiect efectuarea unei expertize genetice prin care să se stabilească profilul genetic (ADN mitocondrial şi cromozomial) al victimei majore, analiza genetică de tip mitocondrial neputând fi efectuată pe teritoriul României de către niciun laborator autorizat, la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” efectuându-se doar analiza genetică de tip cromozomial”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de DIICOT.

O comisie rogatorie a plecat deja spre Statele Unite prin intermediul Ministerului Justiției, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.

Expertiza IML a eșuat

Amintim că expertiza ADN realizată de Institutul de Medicină Legală din București a eșuat. IML nu a putut identifica ADN-ul în ancheta în cazul Luizei din cauza oaselor calcinate.

În cursul dimineții, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) a anunțat, într-un comunicat, că a solicitat instanței autorizare pentru prelevarea de probe biologice de la mama Luizei Melencu, după ce aceasta refuzat.

Procurorii precizează că administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identității victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei și bunei desfășurări a urmăririi penale.

Sfâșietor! Ultimele imagini cu Luiza Melencu în viață

Gheorghe Dincă a recunoscut la începutul lunii august că a ucis-o pe Luiza Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie. Individul a ars-o apoi în același butoi ca și pe Alexandra Măceșanu, a pus fragmentele de oase și cenușa într-un sac și l-a aruncat pe câmp.

Mama Luizei crede că fiica sa trăiește

Mama fetei a declarat în repetate rânduri convinsă că fiica ei este în viață și nu crede în varianta anchetatorilor.

„Atât timp cât nu avem un răspuns oficial, eu cred că ea trăiește”, a declarat recent Monica Melencu pentru un post de televiziune.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: