Redactia.ro
Home » Monden » Din câți bani trăiește Mircea Solcanu în fiecare lună. Ce s-a ales de salariul uriaș încasat de fostul prezentator TV

Din câți bani trăiește Mircea Solcanu în fiecare lună. Ce s-a ales de salariul uriaș încasat de fostul prezentator TV

GALERIE FOTO (5)

Mircea Solcanu, fostul prezentator de televiziune, a fost un nume cunoscut în lumea divertismentului din România, până când problemele de sănătate l-au forțat să se retragă din lumina reflectoarelor. La 38 de ani, Mircea Solcanu a descoperit că are o tumoare pe creier, ceea ce a marcat începutul unei perioade dificile din viața sa.

Într-un interviu recent cu Cătălin Măruță, Solcanu a vorbit deschis despre provocările financiare și personale pe care le-a întâmpinat de-a lungul anilor.

Mircea Solcanu, de la apogeu, la agonie

La vârsta de 38 de ani, Mircea Solcanu a primit o veste devastatoare: avea o tumoare pe creier. A fost operat la Viena, dar perioada de recuperare a fost lungă și dificilă. Această experiență a schimbat radical viața fostului prezentator, care a trebuit să renunțe la cariera sa în televiziune pentru a se concentra pe sănătate. În aceeași perioadă, mama sa a fost diagnosticată cu cancer, ceea ce a adăugat un strat suplimentar de dificultate și stres în viața lui Solcanu.

După operația sa și în perioada de recuperare, Mircea Solcanu și mama sa au fost nevoiți să trăiască din pensia acesteia. Solcanu a descris această perioadă ca fiind extrem de dificilă, deoarece veniturile lor erau limitate și aveau numeroase cheltuieli de acoperit, inclusiv chiria și facturile la utilități. Într-un moment critic, ei nu au reușit să plătească facturile, iar electricitatea le-a fost întreruptă, evidențiind gravitatea situației lor financiare.


„Toată treaba s-a încheiat acum 10 ani, aveam 38 de ani. Banii pe care i-am luat eu din salariile compensatorii de la cealaltă televiziune m-au ajutat cam un an și jumătate, am trăit din ei. Dar după acești doi ani nu am mai avut niciun venit și am trăit efectiv din pensia mamei care era 1460 de lei. Două persoane am trăit din banii ăștia. Cu condițiile în care mama plătea atunci și chirie, și aia, și cealaltă. La un moment dat, nu am mai plătit curentul, mi-au tăiat curentul”, a spus el, ilustrând gravitatea situației lor financiare.

Din câți bani trăiește Mircea Solcanu în prezent

În prezent, Mircea Solcanu trăiește dintr-o sumă modestă: 1100 și ceva de lei, la care se adaugă 600 de lei din indemnizația de handicap. Deși aceste sume sunt mici, Solcanu a mărturisit că, printr-o gestionare atentă și responsabilă, reușește să se descurce. El subliniază că există multe persoane care trăiesc cu venituri similare și că este posibil să ai o viață decentă dacă știi cum să îți gestionezi resursele.

„1100 și ceva și mai sunt 600 de lei din indemnizația de handicap. Se adună acolo și dacă știi să te gospodărești. Sunt o grămadă de oameni în țara asta care trăiesc cu banii aceștia. Și cu mai puțin de aceștia, pentru că poate nu am muncit sau nu se califică la pensie”, a explicat Solcanu, subliniind realitatea financiară dificilă cu care se confruntă mulți români.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: