Redactia.ro
Home » Știri » Din noiembrie intrăm în iarna pandemică! Cât va ține

Din noiembrie intrăm în iarna pandemică! Cât va ține

iarna pandemică

Medicii au anunțat că începând din luna noiembrie vom intrat într-o iarnă pandemică, care va ține până în luna aprilie. În această perioadă va crește contagiozitatea din cauza scăderilor de temperaturi, care sunt cuprinse între 4 și 10 grade Celsius. 

De ce crește contagiozitatea iarna

Pentru a înțelege fenomentul infecțiilor contagioase trebuie să privim bolile cu transmitere respiratorie din ansamblu. O persoană infectată este suma tuturor contacților pe care i-a avut în ultimele două săptămâni, iar o persoană infectată poate fi oricine din jur. Dintre toate infecțiile respiratorii, cea mai contagioasă este rujeola pentru care există vaccinul R-O-R. Virusul SARS-COV2 este mai puțin contagios, însă din cauza faptului că nu avem un vaccin îl face mai periculos, astfel că, în sezonul rece când infecțiile contagioase se transmit mai ușor vom fi în vârful contagiozității acestui virus.

 ”Ne apropiem de ceea ce putem numi iarna pandemică. Este acestă iarnă pe care o s-o parcurgem. Ar fi important să ne pregătim mental fiecare dintre noi pentru acest sezon. Am avut discuții cu pacienți care au relatat că s-au întâlnit cu o singură persoană. Dacă ne intâlnim cu o singură persoană ne intâlnim cu toate persoanele cu care acestea s-a întâlnit în ultimele 14 zile, pot să fie zeci ori sute. Dacă una nu a repect regulile, situația se modifică radical”, a declarat doctorul Emilia Popovici.

Măsurile de protecție sunt impuse în spațiile publice, dar ce facem în familie

Autoritățile au impus multe restricții pentru a ne proteja de răspândirea noului cornavirus, iar măsurile cele mai importante sunt mâinile curate, masca de protecție și distanțarea socială. Însă ce se întâmplă în familie, acasă, în mediul privat.

”Avem această impresie falsă că o persoană care ne e dragă nu ne poate transmite ceva sau dacă noi îndrăgim pe cineva nu îi putem transmite și nu e așa! Pentru a micșosa riscul în viața familială, trebuie să ne asigurăm unii pe alții că ne respectăm sanătatea, uite, eu respect măsurile, respectă-le și tu ca să ne protejem unul pe celălalt. Să ajungem la un consens, să ne respectăm unii pe ceilalți și să putem să avem o viață de familie normală”, a completat medicul

Potrivit stirileprotv.ro, ca o măsură de protecție atunci când vine cineva în vizită, medicul a recomandat să lăsăm 10 minute geamul larg deschis, chiar dacă este frig afară.  În doar 10 minute, avem aer complet nou în cameră, care dispersează posibilele virusuri protejate de aerosoli.

”Acești aerosoli invizibili care sunt acolo de câte ori vorbim și nu suntem protejați de masca, strănutăm, tușim, vor persista o perioadă înainte a se depune pe suprafețe”, a declara Carmen Chifiriuc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: