Redactia.ro
Home » Știri » Discuții tensionate între Gâdea și președintele Ucrainei. Ce a răspuns Zelenski atunci când a fost întrebat dacă recunoaște că nu există limba „moldovenească” în Ucraina

Discuții tensionate între Gâdea și președintele Ucrainei. Ce a răspuns Zelenski atunci când a fost întrebat dacă recunoaște că nu există limba „moldovenească” în Ucraina

zelenski

Președintele Volodimir Zelenski a abordat, într-un interviu exclusiv acordat postului Antena 3 CNN, subiectul protejării drepturilor persoanelor care fac parte din minoritatea română din Ucraina. Iată ce declarații a făcut președintele Ucrainei, aflat într-o vizită oficială în România.

Ce a răspuns Volodimir Zelenski atunci când a fost întrebat dacă recunoaște că nu există limba moldovenească în Ucraina

Când a fost întrebat dacă Ucraina este dispusă să recunoască că nu există o „limbă moldovenească” în Ucraina, președintele Volodimir Zelenski a declarat că momentan alte chestiuni sunt mult mai urgente decât oferirea unui răspuns la această chestiune.

„Sincer, nu văd nicio problemă globală în asta. Nu văd nicio problemă cu acest lucru. Pentru mine asta nu este o problemă presantă. Înțeleg că unii oameni ar spune că Moldova este România. Guvernul nostru se va întâlni, într-o săptămână sau două, și va lua o decizie.

Personal, înclin spre ideea de a întări parteneriatul nostru, dintre România și Ucraina. Îmi pare rău că nu mă pot gândi la problemele astea mici, pentru că suntem o țară aflată în război. Asta nu e o problemă presantă acum, îmi pare rău. Dar trebuie să se ia o decizie şi guvernul ucrainean va face asta și sunt sigur că toată lumea va fi fericită”, a spus Volodimir Zelenski la Antena 3 CNN.

Cererea de a recunoaște că nu există o limbă moldovenească”, a fost exprimată în cursul zilei de 10 octombrie și de premierul Marcel Ciolacu în timpul întâlnirii sale cu Volodimir Zelenski la Palatul Victoria.

„Am avut cu președintele Zelenski o discuție constructivă despre preocupările României în privința protecției drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Ucraina. În context, am reiterat solicitarea noastră legitimă ca în cel mai scurt timp autoritățile ucrainene să recunoască inexistența așa-numitei limbi moldovenești”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina personală de Facebook.

Ce au discutat Marcel Ciolacu și Volodimir Zelenski la Palatul Victoria

Premierul a subliniat că România a oferit un sprijin substanțial pe multiple planuri Ucrainei pe parcursul întregii perioade de la declanșarea invaziei ilegale a Rusiei și este gata să joace un rol activ în procesul viitor de reconstrucție a Ucrainei, care va aduce cu sine proiecte concrete și bunăstare pentru locuitorii ambelor țări.

„România susține ferm aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și cred că este important ca o decizie privind deschiderea negocierilor de aderare pentru ambele state să fie adoptată până la finalul anului”, a declarat Marcel Ciolacu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: