Redactia.ro
Home » Știri » Dispar bancomatele! Câteva mii de ATM-uri se desființează. Băncile au pus lacătul

Dispar bancomatele! Câteva mii de ATM-uri se desființează. Băncile au pus lacătul

Dispar bancomatele! Câteva mii de ATM-uri se desființează. Băncile au pus lacătul

Dispar bancomatele! Câteva mii de ATM-uri se desființează. Băncile au pus lacătul. Iată care este explicația!

Câteva mii de ATM-uri se desființează

Dispar bancomatele într-o importantă țară europeană! Oare așa va fi și la noi? Nu știm răspunsul, însă numărul sucursalelor bancare și al bancomatelor din Germania este în continuă scădere. Potrivit Bundesbank, aprovizionarea cu numerar este totuși sigură. În plus, utilizarea locurilor alternative de retragere este în creștere – de exemplu, la casierie. în ciuda reducerii a mii de ATM-uri și a închiderii sucursalelor bancare în ultimii ani, Bundesbank consideră că aprovizionarea cu numerar a populației din Germania este în prezent sigură.

Conform conducerii băncii Bundesbank, numărul de ATM-uri a scăzut de la aproximativ 59.000 la un număr bun de 55.000 în prezent, începând din 2018. În aceeași perioadă, numărul sucursalelor bancare a scăzut de la puțin sub 30.000 la aproximativ 23.000 și chiar s-a înjumătățit față de 2006.Plățile în numerar sunt încă foarte răspândite în Germania, 30 % din toate plățile sunt decontate cu bancnote și monede.

În ultimii nouă ani, în Germania, au dispărut peste 4000 de bancomate, aparținând doar Volks și Raiffeisen Bank.

„Numărul de bancomate este în scădere, în primul rând din cauza scăderii numărului de sucursale și locații de autoservire și a scăderii generale a utilizării numerarului în Germania”, a spus BVR.

„În ce măsură declinul se datorează și demontării bancomatelor în locații sensibile la securitate este dificil de evaluat, dar subiectul este relevant”., conform Adevărul.ro.

Retragerea banilor de la casierie este din ce în ce mai populară

Un total de 79,8 milioane de cetățeni, adică 96% din populația Germaniei, au o sucursală bancară sau un bancomat în propria comunitate. Cu toate acestea, în multe municipalități, oamenii ar trebui să părăsească localitatea lor pentru a ajunge la cel mai apropiat punct de retragere.

În medie, cetățenii parcurg 1,6 kilometri până la cel mai apropiat punct de retragere. Pentru marea majoritate a populației (95,4%), cel mai apropiat loc de retragere a banilor se află chiar la mai puțin de un kilometru. Punctele tradiționale de retragere, cum ar fi bancomatele și sucursalele bancare, și-au pierdut din importanță în ultimii ani.

Ofertele de retragere a banilor la casa de marcat a magazinelor sunt acum, de asemenea, mai frecvent utilizate. De la două procente în 2017, gradul de utilizare a crescut la opt procente în 2021.

Pe termen lung, totuși, casele de marcat din magazine nu pot înlocui oferta de la bancomate și sucursale bancare. Instituțiile de credit pot și trebuie să verifice autenticitatea monedelor și bancnotelor și, prin urmare, sunt o componentă importantă pentru controlul numerarului. Cu toate acestea, din punct de vedere economic, emiterea de numerar este mai puțin atractivă pentru instituțiile de credit decât alte metode de plată. Acest lucru se datorează faptului că transportul și depozitarea bancnotelor și monedelor implică costuri.

Ministrul de interne Faeser cere măsuri suplimentare în lupta împotriva spălării banilor și vrea, totodată, să limiteze plățile în numerar.

Plata cu smartphone-ul, tot mai populară

Alte metode de plată, pe lângă banii lichizi, au deveneit din ce în ce mai solicitate. De exemplu, potrivit evaluării Bundesbank, plata cu smartphone-ul va fi din ce în ce mai răspândită în următorii ani.

În 2021, procentul era deja de cincisprezece la sută. Grupurile de vârstă mai tinere, în special, foloseau această ofertă. În general, însă, în 2021 era încă mult în urmă: smartphone-ul a fost utilizat pentru doar trei la sută din toate achizițiile din magazine.

Cetățenii pot decide liber cum vor să plătească.

 

Sursa foto: ziarulromanesc.de

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: