Redactia.ro
Home » Știri » DNA a deschis un dosar de abuz în serviciu, după acuzațiile fostului director al TAROM la adresa lui Răzvan Cuc

DNA a deschis un dosar de abuz în serviciu, după acuzațiile fostului director al TAROM la adresa lui Răzvan Cuc

TAROM

Fosta directoare Tarom a fost citată ca martor la DNA, într-un dosar pentru abuz în serviciu. Mădălina Mezei a dezvăluit că ministrul Transporturilor i-a cerut să ţină avioane la sol, pentru ca parlamentarii să nu ajungă la votul moţiunii de cenzură.

Mădălina Mezei se va prezenta luni la DNA în contextul scandalului legat de faptul că ministrul Transporturilor Răzvan Cuc i-ar fi cerut să țină avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură.

„Am fost contactată de DNA și mă voi duce, luni, la ora 10, la DNA să declar, sub jurământ, tot ce am declarat și public”, a declarat Mezei, vineri, la B1 TV.

Potrivit declarației făcute de Mădălina Mezei, discuția cu Răzvan Cuc a avut loc cu o zi înainte de moțiunea prin care Executivul condus de Viorica Dăncilă a fost demis. „Cu o zi înainte de moțiune a fost discuția. Eu i-am zis ca nu pot să fac așa ceva. Cum puteam eu să mă duc să le zic piloților să stea jos că vrea Cuc?! Nu aveam cum să fac așa ceva”, a declarat Mădălina Mezei, pentru G4Media.ro.

Fostul director al TAROM a precizat că în ziua de dinaintea moțiunii de cenzură i-a fost prelungit mandatul cu două luni. Iar după aproape o săptămână a fost demisă din funcție.

Compania TAROM are un nou director general interimar. Mădălina Mezei a fost revocată din funcție

„Când am venit să fiu învestită în această funcție, domnul ministru a discutat cu mine, l-am întrebat ce așteaptă de la mine și dacă ne putem înțelege în acest sens și dumnealui mi-a zis: «Doamnă, eu vreau să salvez TAROM și mă bazez pe dumneavoastră». Și am considerat cât se poate de rezonabil. Și apoi am acționat în consecință într-o relație strict profesională cu domnul ministru Cuc”.

Reacția lui Răzvan Cuc

Răzvan Cuc a reacționat pe Facebook la acuzațiile fostului manager al companiei aeriene de stat.

„Se pare că fosta doamnă director general Tarom nu a înțeles că dacă nu face treabă, va sta cu mandatul pe masa Consiliului de Administrație

Nu înțeleg supărarea unor directori de Companii care atunci când nu își îndeplinesc obiectivele pe care și le-au asumat, la preluarea mandatului, vin acum și se dau victime. Doamna Mezei trebuia să-și asume întârzierile manageriale trasate de către CA. Trebuia să facă restructurarea Tarom, trebuia să fie livrat deja primul avion ATR, trebuia să nu încerce să facă anumite jocuri în favoarea unor grupuri din Companie.

Minciunile pe care le aruncă acum pe piață, crezând că cineva ar putea să-i securizeze poziția de director general, nu au nicio acoperire. Dacă cineva i-ar fi cerut așa ceva, ar fi trebuit să iasă public, atunci, și să spună lucrurilor pe nume. Or, doamna a așteptat până acum momentul oportun pentru ea, crezând că va deveni o victimă a cuiva și va reuși să rămână în funcție cu sprijinul știut numai de ea.

Trebuie să știe că în funcție nu o ține decât munca, nu jocurile de culise.

Ludovic Orban a anunţat ce ministere vor dispărea din viitorul guvern

Înțeleg că nu a avut nimic împotrivă cu revocarea și că așa cum a venit, așa pleacă.

Să-și caute acum o altă scuză, mi se pare lipsit de substanță. Probabil că a căzut victima grupurilor de pile și relații din Companie.

Nu mă războiesc cu doamna Mezei, dar cred că nu a înțeles ceva din funcția pe care a deținut-o. Funcția de director general al Tarom nu se compară cu cea de șef de reprezentanța de la Bruxelles, unde făcea rezervări de bilete sau protocol pentru prietenii care veneau în vizită.

Aici trebuie luate decizii manageriale în interesul Companiei, nu să stai și să aștepți după un “ok” care vine din partea apropiaților.

În consecință, doamna Mezei, întoarceți-vă acolo unde știți cel mai bine activitatea: la ticketing și protocol.”, a scris Răzvan Cuc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: