Redactia.ro
Home » Știri » Doi ani de la moartea Regelui Mihai I. Mesajul emoționant al fostului principe Nicolae

Doi ani de la moartea Regelui Mihai I. Mesajul emoționant al fostului principe Nicolae

Doi ani de la moartea Regelui Mihai I. Mesajul emoționant al fostului principe Nicolae

Doi ani de la moartea Regelui Mihai I. Fostul principe al României, Nicolae a transmis joi, un mesaj, la împlinirea a doi ani de la decesul regelui Mihai I. Regele Mihai I s-a stins din viață la vârsta de 97 ani, pe 4 decembrie 2017.

Doi ani de la moartea Regelui Mihai I. Mesajul emoționant al fostului principe Nicolae

Nicolae al României a publicat joi, un mesaj emoționant pe pagina oficială de Facebook, la împlinirea a doi ani de la decesul Regelui Mihai I. Fostul principe a mai publicat și o serie de fotografii care îl au în prim-plan pe regele Mihai I, alături de membrii familiei sale.

Dragostea și dorul de bunici sunt unice. Doi ani de când bunicul meu, Majestatea Sa Regele Mihai I, a plecat dintre noi. Să ne amintim cu drag de el mereu.

Publicată de Nicolae al Romaniei pe Miercuri, 4 decembrie 2019

Regele Mihai I s-a născut în 1921 și a domnit în două rânduri, între 20 iulie 1927 și 8 iunie 1930 și între 6 septembrie 1940-30 decembrie 1947.

Regele Mihai I a murit pe 4 decembrie 2017

Mihai I a fost ultimul supraviețuitor dintre șefii de stat din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Acesta a devenit pentru prima dată rege după moartea bunicului său, Ferdinand. A fost detronat de tatăl său, după doar trei ani și a reprimit coroana un deceniu mai târziu, după abdicarea lui Carol al II-lea.

La 10 mai 1941, de Ziua Națională a României, prin decret, a fost înălțat la gradul de mareșal. Pe 6 martie 1945, presiunile Uniunii Sovietice l-au forțat pe Mihai să numească un guvern pro-sovietic dominat de Partidul Comunist Român, prim-ministru fiind numit Petru Groza.

În 1947, a mers la nunta viitoarei Regine Elisabeta a II-a, eveniment la care a cunoscut-o pe Prințesa Ana de Bourbon-Parma, care ulterior i-a devenit soție.

Pe 30 decembrie 1947, acesta a fost obligat să abdice și s-a exilat în Versoix. Prințesa Ana devine Regina Ana a României, iar aceasta îi dăruiește cinci fete. Cei doi au format cel mai longeviv cuplu regal din istoria României.

Regele Mihai s-a întors în România după trei ani

România i-a acordat în 1997, regelui cetațenia română și i-a permis din nou să viziteze țara.

În primăvara anului 2016, reprezentanții Casei Regale au anunțat ărintr-un comunicat de presă că Regele Mihai I este grav bolnav și din acest motiv se va retrage din viața publică.

Regele Mihai I a transmis la rândul său un mesaj În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la Fondarea Dinastiei și a Statului Român modern. Sunt sigur că, fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei.

Regele Mihai I s-a stins din viață pe 5 decembrie 2017.

Citeste si:Răsturnare de situație. Nu Liviu Dragnea a postat pe Facebook mesajul de Ziua Națională

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: