Redactia.ro
Home » Știri » Doi bucureșteni, depistați cu noua tulpină Covid19 din Marea Britanie. Care este starea lor

Doi bucureșteni, depistați cu noua tulpină Covid19 din Marea Britanie. Care este starea lor

Doi bucureșteni au fost depistați, vineri, cu noua tulpină Covid19 din Marea Britanie, în varianta  B.1.1.7. Ei nu au călătorit în Regatul Unit și se află acum în izolare la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie. Care este starea lor?

Doi bucureșteni, depistați cu noua tulpină Covid19 din Marea Britanie

Doi bucureșteni au fost confirmați, vineri, cu noua tulpină Covid-19 din Marea Britanie, în varianta B.1.1.7 . Cele două persoane nu știu de unde s-au infectat, mai ales că nu au călătorit în Regatul Unit. Ele se află acum în izolare la domiciliu, fiind supravegheați de medicul de familie, așa cum prevăd normele în vigoare. Starea lor este una bună, momentan, informează știrileprotv.ro.

Primul român depistat cu noua tulpină a coronavirusului din UK a fost descoperit pe data de 8 ianuarie.  Mai exact, o tânără în vârstă de 27 de ani, din Giurgiu, care a precizat că nu a călătorit în Anglia, în ultimele zile. Femeia a ajuns atunci la camera de gardă a Institutului “Matei Balş” și nu avea gust şi nici miros şi, de altfel, o dureau muşchii. Nu a fost internată, deoarece simptomele erau unele ușoare. În schimb, alți membri ai familiei sale au fost testați pozitiv și plasați în autoizolare sub supravegherea medicului de familie. Însă, autoritățile nu au transmis și tipul de SARS-COV2 pe care l-au identifcat la aceștia. Doar DSP Giurgiu a transmis că nici ei nu au călătorit peste hotare.

„Faptul că a fost identificat un pacient cu această tulpină înseamnă că probabil – mai ales că acest pacient nu a fost în Marea Britanie, n-a avut contact cu alte persoane din Marea Britanie de care să știe – înseamnă că tulpina deja se răspândește undeva și se răspândește în comunitate. Faptul că am depistat tulpina la o pacientă nu înseamnă că e o singură pacientă. Faptul că am depistat-o trebuie să ne deschidă ochii și să ne arate clar că trebuie să fim foarte vigilenți”, a declarat atunci și Raed Arafat, șeful DSU, la Digi24.

Noua variantă de Covid19 din Marea Britanie, prezentă în 60 de țări

Noua tulpină a coronavirusului din Regatul Unit se răspândește foarte rapid. Ea este prezentă, în momentul de față, în 60 de țări, transmit oficalii Organizației Mondiale a Sănătății. Mai grav este că noua tulpină din UK este mai severă decât prima tulpină a SARS-Cov2, în proporție de 50-70%.

”Varianta de coronavirus depistată în Marea Britanie continuă să se răspândească în întreaga lume şi era prezentă săptămâna trecută în 60 de ţări şi teritorii, cu 10 mai mult decât la data de 12 ianuarie”, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Vaccinul anti-Covid, eficient împotriva noii tulpini din Marea Britanie?

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a declarat că vaccinurile aprobate până în prezent de UE, sunt eficiente împotriva noii tulpini din Marea Britanie.

„Conform a tot ceea ce ştim la ora actuală şi în urma discuţiilor care au avut loc între experţii autorităţilor europene, noua tulpină nu are impact asupra vaccinurilor, care rămân „toate la fel de eficiente”, a spus ministrul Spahn.

La nivel mondial, au fost descoperite mai multe tulpini ale SARS-COV2, dar care nu sunt la fel de contagioase ca cea din Marea Britanie: în Africa de Sud, Brazilia și Japonia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: