Redactia.ro
Home » Știri » Noua tulpină de coronavirus a ajuns și în România. Cine este femeia infectată

Noua tulpină de coronavirus a ajuns și în România. Cine este femeia infectată

Noua tulpină de coronavirus a ajuns și în România. A fost depistată, sâmbătă, la o femeie în vârstă de 27 de ani, din Giurgiu, care spune că nu a călătorit în Marea Britanie, acolo unde a apărut tulpina. S-a deschis o anchetă epidemiologică.

Noua tulpină de coronavirus a ajuns și în România

Noua tulpină de coronavirus a ajuns și în România. Persoana care a fost infectată este o femeie, în vârstă de 27 de ani, din Giurgiu. Ea nu știe de unde a luat tulpina, mai ales că nu a călătorit în Regatul Unit. Tânăra are simptome ușoare și nu a necesitat internarea în spital. S-a deschis, însă, o anchetă epidemiologică, informează Digi 24.

Noua tulpină de Covid19, originară din Marea Britanie, a fost confirmată în laborator, după ce femeia din Giurgiu a ajuns, duminică, la camera de gardă a Institutului Matei Balș. În urma acestei situații, DSP a deschis o anchetă pentru a afla persoanele cu care tânăra a intrat în contact, în ultimele zile.

Dacă informațiile pe care ni le-a furnizat pacienta sunt adevărate, înseamnă că virusul circulă deja în România. Și e mult mai contagios. Ne putem aștepta la o creștere a numărului de cazuri”, a declarat la  B1 TV, dr. Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balș din Capitală.

Noua tulpină de Covid19 este mai contagioasă

Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că noua tulpină este mai contagioasă decât prima tulpină de coronavirus. Totuși, mai spun ei, nu produce o formă mai gravă a bolii și este recomandată respectarea regulilor anti-Covid, în continuare.

În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspect.Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor, anunță Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

De alfel, experții au precizat că simptomele noii tulpini sunt asemeni infectării cu noul coronavirus: tuse, oboseală, febră, dureri de cap și dureri musculare, durere în gât, diaree, conjunctivită, dureri de cap, pierderea gustului sau a mirosului, o iritație la nivelul pielii sau o decolorare a degetelor de la mâini sau de la picioare.

Și săptămâna trecută s-a crezut că noua tulpină de Covid19 a ajuns și în România, la un alt pacient, dar probele de laborator nu au confirmat-o. Pacientul se află într-un centru de detenție din Dunquerque, în Franța.Noua tulpină de coronavirus a fost indentificată prima oară, în luna octombrie, în Marea Britanie, pe baza unui eșantion colectat în luna septembrie.

Potrivit lui  Patrick Vallance, consilier guvernamental în UK, a declarat că noua tulpină de coronavirus reprezenta 26% din cazuri, în luna noiembrie, în Londra.

”În săptămâna care a început pe 9 decembrie, aceste cifre erau deja mai mari. În Londra, spre exemplu, peste 60% din toate cazurile erau produse de noua variantă a virusului”, a explicat acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: