Redactia.ro
Home » Știri » Varianta sud-africană de coronavirus. Cât de mult s-a răspândit și cât de periculoasă este

Varianta sud-africană de coronavirus. Cât de mult s-a răspândit și cât de periculoasă este

Varianta sud-africană de coronavirus.

Varianta sud-africană de coronavirus. Apariția unor noi tulpini de coronavirus în Marea Britanie și Africa de Sud, care sunt mai contagioase, îngrijorează destul de tare comunitatea internațională. Ministrul britania se declară îngrijorat de noua variantă de coronavirus descoperită în Africa de Sud.

Varianta sud-africană de coronavirus. Cât de mult s-a răspândit și cât de periculoasă este

Varianta sud-africană de coronavirus. În ultima perioadă au fost descoperite două mutații ale coronavirusului, una în Marea Britanie și una în Africa de Sud. Specialiștii susțin că toți virușii suferă mutații, iar aceste apar în procesul de replicare a virușilor. Cercetătorii au observat diferite mutații ale coronavirusului încă din momentul apariției sale, dar unele dintre acesta îi pot oferi un avantaj pentru a supraviețui, printre care o transmisibilitate mai mare. Varianta sud-africană de coronavirus.

De când s-a aflat de noua mutație a SARSCOV2 din Africa de Sud, mai multe țări din Europa au interzis călătoriile, de teamă că vaccinurile anti-coronavirus prezente nu vor mai fi eficiente împotriva noii variante. Noua variantă a înlocuit repede alte tulpini din Africa de Sud, iar analizele inițiale arată că aceasta are încărcături virale mai mari și o transmisibilitate mai mare. De asemenea, creșterea numărului de cazuri din Africa de Sud a determinat țara să intre din nou în carantină, iar spitalele se luptă să trateze un număr mare de infectări. Momentan, specialiștii nu știu prea multe lucruri despre noua variantă, dar cercetătorii din Africa de Sud și din alte state analizează pentru a afla caracteristicile acesteia.

Mai mult, se pare că modificările aduse structurii genetice ale virusului nu sunt noi, existând mai multe variante ale coronavirusului. Potrivit cercetătorilor, unele sunt infecțioase, altele pot fi letale. Varianta descoperită în Marea Britanie este considerată mult mai contagioasă, dar nu este mortală. Primul studiu făcut pe varianta sud-africană, a arătat că aceasta s-a răspândit foarte repede și în câteva săptămâni, aceasta a devenit varianta dominantă în mai multe zone din țară. Totodată, specialiștii consideră că varianta poate fi asociată cu o transmisibilitate crescută. Salim Abdool Karim,co-președinte comitetului consultativ al țării pentru coronavirus din Africa de Sud, a scris pe 18 decembrie că încărcătura virală mai mare din noua variantă se poate traduce într-o transmisibilitate mai mare. Astfel se poate explica faptul că al doilea val din Africa este mult mai mare decât primul. Cu toate astea, nu se știe încă dacă noua variantă provoacă simptome mai severe și cât de gravă este.

Vor mai fi eficiente vaccinurile împotriva noilor variante?

Organizația Mondială a Sănătății a declarat la sfârșitul anului 2020 că nu există dovezi care să arate că varianta nouă ar fi asociată cu boli mai grave sau cu rezultate mai slabe. Varianta sud-africană a fost descoperită pentru prima dată în regiunea golfului Nelson Mandela din Africa de Sud în luna octombrie, iar cercetările arată că aceasta ar fi circulat încă de la sfârșitul lunii august.

Ulterior, varianta s-a răspândit în toată țara și în Cape Town, iar interdicția de călătorie pentru Africa de Sud a fost ridicată pe 1 ocrombrie pentru turiștii cu test negativ. Acest lucru înseamnă că oamenii ar putea duce noua variantă în alte colțuri ale lumii. Varianta a fost detectată în Marea Britanie, Finlanda, Elveția, Japonia și Australia. Întrebarea care stă pe buzele tuturor este dacă mutațiile noilor variante pot avea un impact asupra vaccinilor. Profesorul de medicină la Universitatea Oxford, John Bell a declarat că este îngrijorat de mutația sud-africană. Acesta este de părere că vaccinurile vor fi eficiente împotriva tulpinii din Marea Britanie, dar există un semn de întrebare în privința variantei sud-africane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: