Redactia.ro
Home » Știri » Vine valul numărul 2 al pandemiei. Anunțul făcut de Organizația Mondială a Sănătății

Vine valul numărul 2 al pandemiei. Anunțul făcut de Organizația Mondială a Sănătății

coronavirus

Pandemia de coronavirus este departe de a se fi terminat. După ce părea că numărul de cazuri scade constat, în mai multe țări ale Uniunii Europene, iată că lupta cu COVID-19 este departe de a fi câștigată. Cazurile de infectare au crescut iarăși la nivel mondial și ne confruntăm cu ceea ce experții numesc al doilea val al pandemiei.

Restricții peste tot în Europa din cauza cazurilor de coronavirus

Coronavirusul nu se dă plecat încă, după ce câteva săptămâni la rând părea că situația la nivel mondial se îmbunățește. Acum, statele din Europa sunt puse iarăși în fața faptului împlinit, pentru că pandemia a reizbucnit în mai multe țări.

Mai mult decât atât, potrivit statisticilor oferite de Organizația Mondială a Sănătății, în ultimele 24 de ore a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri de infectare cu COVID-19 de la începutul pandemiei și până acum. Este vorba despre 294.000 de pacienți noi care au contractat coronavirusul. Urmarea este una logică: restricții peste restricții.

Așadar, toată Europa este sub un val de coronavirus, dar și sub un val de restricții. Din dorința de a-și proteja cetățenii de contractarea virusului, statele nu numai că folosesc legislația internă pentru a impune reguli, ci sunt luate măsuri și în ceea ce privește „comunicarea” cu alte state. În toată Europa, există mai multe țări ce impun altora restricții.

Europa, sub restricții din cauza pandemiei

Este vorba, spre exemplu, despre Austria, care a pus Croația pe lista țărilor cu risc major, adică pe lista roșie. La fel, Marea Britanie a pus Franța pe această listă, iar cetățenii care sosesc în această țară trebuie să stea 14 zile în carantină. Aceeași măsură ar putea fi valabilă și invers, după ce premierul Borris Johnson a anunțat că Franța nu mai este pe lista verde a țărilor.

Totodată, și guvernul spaniol reclamă situația drept una critică, pentru că numărul de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 este într-o creștere accelerată. Și Țările de Jos au fost trecute de Marea Britanie pe lista roșie, iar decizia a fost reciprocă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: