Redactia.ro
Home » Știri » Doi elevi din orașul Bolintin Vale au ajuns la spital cu arsuri. O explozie a avut loc chiar în atelierul liceului tehnologic

Doi elevi din orașul Bolintin Vale au ajuns la spital cu arsuri. O explozie a avut loc chiar în atelierul liceului tehnologic

Doi elevi din orașul Bolintin Vale au ajuns la spital cu arsuri. Sursă foto: breakingnewsgiurgiu.ro/ISU Giurgiu

În după-amiaza zilei de vineri, 7 iunie, o explozie a avut loc în atelierul Liceului Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” din orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu. Incidentul a avut loc, cel mai probabil, din cauza acumulării de gaze în timpul sudurii unui glob pământesc.

În momentul exploziei, în atelier se aflau patru elevi și două cadre didactice

Reprezentanții poliției și cei ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au furnizat detalii despre eveniment, relatează News.ro. Explozia a avut loc în timpul orei, într-o clădire separată de corpul principal al liceului și nu a fost urmată de incendiu. De asemenea, nu a fost necesară evacuarea celorlalți elevi din unitatea de învățământ.

În momentul deflagrației, în atelier se aflau patru elevi și două cadre didactice. „Doi dintre elevi şi cadrele didactice au primit îngrijiri medicale la faţa locului. Ulterior au fost transportaţi la spital un băiat, în vârstă de 16 ani, cu arsuri la nivelul braţului drept, la membrele inferioare şi la faţă, şi unul de 17 ani, cu arsuri la braţul stâng”, a transmis ISU Giurgiu sâmbătă dimineața.

Reprezentanții ISU au menționat că atelierul funcționa într-o clădire veche, care nu a suferit modificări structurale și, prin urmare, nu era supusă autorizării ISU. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Giurgiu a precizat că polițiștii din Bolintin Vale au fost sesizați vineri „prin apel 112 de către o femeie, cu privire la faptul că tavanul unei clase s-ar fi prăbușit, în Liceul Dimitrie Bolintineanu”.

Conform primelor cercetări, explozia s-a produs în intervalul 15:00-16:00, în timpul desfășurării unor activități practice în atelier, constând în sudarea unui glob pământesc. Deflagrația s-a produs din cauza acumulării de gaze în interiorul globului. IPJ Giurgiu a confirmat această ipoteză în comunicatul lor.

Pompierii au intervenit de urgență la fața locului

La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, echipați cu o autospecială de stingere, o descarcerare și două ambulanțe SAJ. Echipele de intervenție au acționat prompt pentru a oferi ajutor și a evalua situația.

Polițiștii continuă cercetările pentru vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. Aceștia vor analiza în detaliu circumstanțele care au condus la acest incident pentru a stabili responsabilitățile și a preveni astfel de evenimente pe viitor.

Incidentul a stârnit îngrijorare în comunitatea locală, părinții și elevii fiind alarmați de eveniment. Conducerea liceului a oferit asigurări că se vor lua măsuri suplimentare pentru a asigura siguranța elevilor și a personalului în viitor. De asemenea, vor fi reevaluate procedurile de securitate pentru activitățile desfășurate în atelierele școlare.

Explozia din atelierul Liceului Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale este un eveniment tragic care subliniază importanța măsurilor de siguranță în unitățile de învățământ. Autoritățile sunt hotărâte să investigheze pe deplin incidentul și să adopte măsuri pentru a preveni asemenea situații în viitor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: