Redactia.ro
Home » Știri » Doi frați din Galați, înghițiți de viitură sub privirile rudelor. Au fost găsiți fără viață după două zile

Doi frați din Galați, înghițiți de viitură sub privirile rudelor. Au fost găsiți fără viață după două zile

Sursa foto: observatornews.ro

Tragedia din județul Galați a lăsat o comunitate devastată, marcată de pierderi umane și distrugeri masive. Viiturile violente care au lovit zona au dus la scene cutremurătoare, în care oameni disperați strigau după ajutor, fără a putea fi salvați. Printre aceștia s-au numărat și doi frați din comuna Pechea, care au fost luați de ape sub privirile neputincioase ale rudelor lor. Trupurile neînsuflețite ale fraților au fost găsite după două zile de căutări intense.

Lupta pentru viață, în zadar

Localnicii din satele afectate de viitură își amintesc cu groază momentul în care apele au venit cu furie.„Mi-am auzit vecinul ajutor, ajutor! Două ore a strigat la noi dupa ajutor. L-a luat apa, l-a trantit şi a inceput să bolborosească apa, după nu am mai strigat de ajutor. Am strigat eu cumetre, cumetre si a murit. L-au găsit dimineata pompierii cu gatul in gard si picioarele in sus. Suntem distrusi”, spune un localnic.

Într-o altă parte a comunei Pechea, două rude au asistat neputincioase la dispariția fraților în furia apelor. „Noi, cand am iesit afara, apa era deja mare. Am luat repede copiii şi am ieşit la vecina. A venit apa mai tare şi nu a mai apucat să iasă. Am strigat ore în şir, am sunat non stop la 112 şi nu a venit nimeni”, spune ruda unui decedat.

În urma acestei viituri catastrofale, 20.000 de oameni din județul Galați trăiesc un coșmar. În total, 6.000 de gospodării din 26 de localități au fost distruse, iar peisajul este de nerecunoscut: străzile au dispărut, câmpurile au fost acoperite de apă și mâl, iar cadavrele animalelor zac la tot pasul, reprezentând un pericol major pentru sănătatea publică.

Ministerul Sănătății a anunțat că va trimite 20.000 de doze de vaccin antitetanic în zonele afectate, în încercarea de a preveni izbucnirea unor epidemii. Cu toate acestea, localnicii încearcă să își continue viața în mijlocul acestui dezastru.

Școli în ruină și mii de copii fără acces la educație

Întreaga infrastructură educațională din zonă a fost grav afectată. 40 de școli din județul Galați au fost distruse, lăsând 5.000 de elevi fără locuri în care să își continue studiile. La Pechea, curtea școlii este complet distrusă, iar în interior noroiul acoperă holurile și sălile de clasă.

Pompierii și angajații școlii lucrează neîncetat pentru a curăța clădirea, în speranța că elevii vor putea reveni cât mai curând la cursuri. Ministrul Educației, Ligia Deca, a vizitat școlile afectate și a anunțat că orele pot fi reluate începând de miercuri, deși multe clădiri rămân în stare precară.

Impresionați de situația dramatică din Galați, localnicii din Suceava și Iași s-au mobilizat pentru a ajuta sinistrații. Au fost organizate donații de alimente, pături, prosoape și lenjerii noi pentru cei rămași fără adăpost. Până în prezent, 16 tiruri cu ajutoare au ajuns în zonele afectate.

Cu toate acestea, nevoile rămân uriașe, iar localnicii își pun speranțele în solidaritatea și sprijinul întregii țări. Autoritățile îndeamnă pe cei care doresc să ajute să contribuie cu produse de bază, în special alimente neperisabile și materiale sanitare.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: