Redactia.ro
Home » Știri » Doi români, înjunghiați în urma unui atac rasist, lângă Paris. Unul este în stare gravă

Doi români, înjunghiați în urma unui atac rasist, lângă Paris. Unul este în stare gravă

Doi români, un tânăr de 19 ani și o femeie, au fost internați în stare gravă, după ce au fost înjunghiați în urma unui atac rasist, sâmbătă seara. Agresorul ar fi un bărbat cu probleme psihice. 

 

Români înjunghiați în urma unui atac rasist

Doi români au fost atacați și înjunghiați de bărbatul cu probleme psihice , în zona Anthony (Hauts-de-Seine), un oraș cu peste 60.000 de locuitori, aflat în suburbiile sudice ale Parisului. Femeia etse internată în stare gravă la Terapie Intensivă, starea acesteia fiind criitcă.

Alături de cei doi români se mai afla o persoană în vârstă de 59 de ani. Bărbatul cu probleme psihice i-a înjunghiat, provocându-le răni grave. Agresorul le-a spus polițiștilor că i-ar fi înjunghiat pe cei doi pentru că i-a auzit vorbind română.

Agresorul a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor, printre posibilele motive care l-au determinat să recurgă la acest gest fiind invocat și rasismul. Parchetul din Nanterre a transmis că ar fi vorba despre o crimă „din cauza rasei, etniei, religiei”.

În această etapă a anchetei judiciare” sunt luate în calcul circumstanţele rasiale, întrucât inculpatul „a explicat atacul pe baza originii victimelor”, pe care le-a auzit vorbind pe stradă.

Agresorul a încercat să se justifice în fața polițiștilor  în această privință. ”Am vrut să-i omor pentru că sunt romi. Am vrut să-i ucid pe romii ăştia”, a spus agresorul, potrivit Mediafax.ro, care citează portalul BFM Paris.

A treia persoană, în vârstă de 59 de ani, este încă spitalizată. O sursă din cadrul poliției a afirmat că suspectul suferă de tulburări psihologice semnificative, de tip schizofrenic.

Bărbatul se află deja în arest și va fi judecat la Nanterre. Numele atacatorului nu a fost dezvăluit de autorități, însă nici numele victimelor  nu au fost făcute publice.

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: