Doliu in familia lui Gabi Balint. Tatăl fostului internațional s-a stins din din viață.
Gabi Balint, fostul mare fotbalist al României, trece prin momente dificile după pierderea tatălui său, Gavrilă, care s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani. Mesajul emoționant al fostului internațional a fost publicat pe rețelele sociale, unde și-a exprimat durerea profundă și dorul pentru cel care i-a fost primul mentor și susținător.
„Azi-noapte a plecat tata spre ceruri. Amintirile rămân vii în sufletul meu. Dumnezeu să te odihnească, tată!”, a scris Gabi Balint, împărtășind cu fanii săi durerea unui moment care marchează o pierdere incomensurabilă.
Doliu in familia lui Gabi Balint. Tatăl fostului internațional s-a stins din din viață
Gavrilă Balint nu a fost doar tatăl lui Gabi, ci și primul său antrenor și cel care i-a deschis calea spre o carieră în fotbal. Într-un interviu acordat cu ani în urmă, Gabi povestea cu mândrie despre pasiunea tatălui său pentru fotbal și despre modul în care acesta i-a influențat începuturile carierei.
„Era îndrăgostit de Pele, deşi nu-l văzuse jucând, ci doar ascultase ştiri despre el la radio sau meciuri de la Campionatul Mondial din 1958, când el a debutat la 17 ani şi Brazilia a ieşit pentru prima dată campioană mondială. Tata şi-a dorit mult un băiat care să-i poarte numele celui mai mare fotbalist de la vremea aceea. A fost o fericire mare. N-a mai stat pe gânduri şi a făcut ce şi-a propus, m-a numit Pele”, spunea Gabi într-un interviu pentru Adevărul.
„Tatăl meu a fost primul care mi-a călăuzit paşii în fotbal, cel care m-a învăţat să lovesc mingea. Abia începusem să merg, la 11 luni, când el m-a luat să joc cu el fotbal – şi în casă, şi afară, pe oriunde apucam. La 11 ani am avut prima legitimaţie de fotbalist, pentru echipa de juniori, dar nu m-am dus în primii doi ani. Însă la 13 ani m-am dus la echipa de juniori preluată de tatăl meu”, a mai punctat Balint jr.
La 15 ani, Balint a fost la selecție la Sighișoara, iar antrenorii au decis să îl mute la București.
„Tatăl meu a avut o contribuţie mare. Ţin minte şi acum că am avut o discuţie, împreună cu mama, în bucătărie – ea plângea, era mai sensibilă, mai dădeam şi eu în plâns din când în când. Sincer, chiar nu aveam chef de nebunia din Bucureşti, mai ales că eu eram dintr-un orăşel mic şi mai mult decât Bistriţa nu văzusem. Dar tata a fost ferm, mi-a zis că dacă vreau să ajung fotbalist, singura mea şansă este să plec şi dacă nu o să-mi placă după o lună-două, să mă întorc”, a mai spus Balint pentru sursa citată.
Relația lor era una strânsă, bazată pe respect și pasiune comună pentru sport. Gavrilă Balint a fost un susținător ferm al fiului său, încurajându-l să viseze la marea performanță și să facă sacrificii pentru a-și îndeplini visul.
Cariera lui Gabi Balint a luat o turnură decisivă la vârsta de 15 ani, când a participat la o selecție la Sighișoara. Antrenorii au fost impresionați de talentul său și au decis că locul lui este la București, în cadrul unei echipe care putea să-i dezvolte potențialul la cel mai înalt nivel.
Legătura specială dintre tată și fiu
Relația dintre Gabi și tatăl său a fost marcată de respect și admirație reciprocă. Gavrilă Balint a fost cel care i-a oferit numele de „Pele”, inspirat de celebrul fotbalist brazilian.Acest gest simbolic reflectă pasiunea lui Gavrilă Balint pentru fotbal, dar și încrederea imensă pe care o avea în potențialul fiului său.
Moartea lui Gavrilă Balint lasă un gol imens în viața fostului fotbalist, dar amintirile și lecțiile oferite de tatăl său rămân vii. Pentru Gabi, Gavrilă Balint nu a fost doar părintele care l-a susținut, ci și un model de dedicare și curaj.
În aceste momente grele, Gabi Balint găsește alinare în amintirile prețioase pe care le păstrează cu drag în suflet. Povestea lor este un exemplu emoționant de relație părinte-copil, bazată pe sprijin, încredere și iubire.
Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Gavrilă Balint!