Redactia.ro

Vrei ca piftia de porc să-ți iasă perfectă? Greșeala pe care să o eviți la prepararea ei

Vrei ca piftia de porc să-ți iasă perfectă? Piftia este un preparat tradițional de sezon și este consumată la masa de Crăciun sau Revelion. Din păcate, nu toate gospodinele știu să o prepare ca la carte, iar de cele mai multe ori, piftia nu iese așa cum s-ar fi așteptat. Nutriționistul Mihaela Bilic a oferit recent o serie de sfaturi despre modul corect de preparare a piftiei de porc! 

Secretele preparării piftiei de porc

Piftia este un preparat tradițional apreciat de mulți români și nu lipsește de la masa de Crăciun. Piftia de porc este pregătită frecvent în sezonul rece, dar nu toate gospodinele cunosc secretele care o fac perfectă și delicioasă. Iată care e greșeala pe care trebuie să o eviți!

Sățioasă, maxim de gustoasă și aspectuoasă, faimoasa piftie de porc este preferata tuturor. Dar ca să iasă ca la carte, trebuie respectată rețeta întocmai. În caz contrar, piftia va fi tulbure și nu va avea un gust plăcut.

Greșelile de evitat, conform Mihaelei Bilic

Mihaela Bilic a explicat recent, pe pagina ei de Facebook, greșelile frecvente pe care mulți le fac în bucătărie atunci când prepară piftia.

Piftia are în compoziție carne fiartă, apă și gelatină, aceasta din urmă fiind o proteină naturală prezentă în oase și cartilaje. Conform acesteia, gelatina are capacitatea de a absorbi de zece ori mai multă apă decât greutatea proprie, ceea ce conferă preparatului textura fermă și închegată.

Pentru ca piftia să iasă bună, este esențial să se folosească multe oase, precum picioare, cap de porc sau spinări de pui și curcan.

„Piftia – multa gelatina cu puține calorii. E sezonul pentru racituri sau piftie, preparate dietetice ce contin carne fiarta (de porc sau pasare), multa apa si geletina. Gelatina e o proteina prezenta in oase si cartilaje care are capacitatea de a absorbi de 10 ori mai multa apa decat greutatea ei.

Din cauza asta trebuie sa folosim la piftie multe oase (picioare, cap de porc, spinari de pui sau curcan), doar asa preparatul final va fi ferm si bine închegat”, a scris nutriționistul pe Facebook.

De ce este important colagenul

Mihaela Bilic sugerează ca piftia să aibă urechi, picioare de porc sau gheare. Chiar dacă aceste ingrediente nu sunt consumate ulterior, ele contribuie semnificativ la modul perfect în care se va întări zeama. Colagenul este prezent în aceste produse alimentare.

„Colagenul din pielea de pui si soriciul de porc are si el proprietati gelificante asa ca puneti la fiert in oala cu piftie si urechi, „adidasi” sau gheare, chiar daca apoi nu le consumati, zeama lor se va intari perfect.

Nu va ramane decat sa puneti si bucatele de carne slaba, afumata sau nu, astfel incat amestecul final sa contina de toate si sa aiba gust. Si nu uitati sa indepartati grasimea de deasupra inainte sa o serviti!”, a mai conchis Mihaela Bilic.

Trucuri pentru o piftie bună

Pe lângă usturoi, există câteva alte detalii care pot transforma o piftie bună într-una excepțională. Filtrarea supei după fierbere este importantă pentru a elimina impuritățile și pentru a obține o zeamă clară.

De asemenea, lasă carnea să se răcească înainte de a o așeza în boluri, pentru ca textura să fie uniformă. Temperatura la care lași piftia să se răcească este, de asemenea, importantă. Piftia trebuie să fie păstrată într-un loc răcoros pentru a se închega corespunzător, dar evită expunerea directă la frigider în primele ore.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: