Redactia.ro
Home » Sport » Doliu în handbalul românesc! Fostul selecționer Bogdan Macovei a murit

Doliu în handbalul românesc! Fostul selecționer Bogdan Macovei a murit

Bogdan Macovei a murit, Bogdan Macovei, FRH, handbal

Fostul selecționer al naționalei feminine de handbal, Bogdan Macovei s-a stins din viață la vârsta de 67 de ani.

”Toată lumea îl cunoștea ca ‘Profu’, pentru că a călăuzit generații întregi de sportivi ca antrenor, profesor, coleg. În toată cariera sa dedicată handbalului, Domnul Bogdan Macovei a obținut performanța, împărtășind sfaturile sale cu sufletul deschis și sincer, în ultima perioadă ca Director Tehnic al Federației Române de Handbal. Lumea noastră, a handbalului, e profund îndurerată de dispariția sa, pentru că am pierdut un mentor și un prieten, un profesionist. Rămâi cu bine, Profu’!”, se arată pe site-ul FRH.

Bogdan Macovei a avut două mandate la naționala feminină de handbal, între 1990-1992 și 1999-2000. A participat cu România la două Campionate Mondiale (1990 și 1999) și o ediție a Jocurilor Olimpice (2000) și a fost considerat unul dintre cei mai buni antrenori români. Cea mai bună performanță ca tehnician a înregistrat-o în 1999 la Campionatul Mondial, unde România s-a clasat pe locul 4. Puțin a lipsit atunci ca româncele să se califice în finala competiției, dar au fost eliminate de Franța în semifinale, cu 18-17. Bogdan Macovei a condus echipa și la turneul final din Macedonia în 1997, apoi a decis să se retragă. A rămas să lucreze la Federația Română de Handbal.

Amintirile Narcisei Lecușanu despre Bogdan Macovei

Bogdan Macovei a antrenat mai multe echipe de handbal, printre care Kometal Skopje sau Oltchim. Fosta jucătoare a povestit în cartea sa despre întâlnirea cu tehnicianul român, care a pregătit-o la campioana Macedoniei.

„Și iată-mă ajunsă la Kometal Skopje, unde era antrenor un român, profesorul Bogdan Macovei, care mă cunoştea foarte bine, el fiind mulți ani antrenor federal şi coordonator al loturilor feminine de handbal, în cadrul FRH… Bogdan Macovei a fost unul dintre antrenorii care m-au ajutat mult să progresez. Cu el am făcut aproape zilnic antrenamente de pregătire fizică, dar şi de individualizare, cu multe aruncări la poartă…
Acolo, la Skopje, cu atâția oameni minunați în jurul meu, cu coechipierele cu care m-am înțeles foarte bine, cu Bogdan Macovei, un antrenor profesionist şi un om pe care şi azi îl am în sufletul meu, dorul de acasă din primele zile s-a mai diminuat şi am învățat că e în puterea mea să nu mă plâng şi să fac tot ce depinde de mine pentru oviață frumoasă oriunde soarta şi parcursul meu în lumea handbalului mă vor duce. Planeta începea să devină o imensă minge de handbal”, a scris fosta jucătoare de handbal, în prezent membru în Comitetul Executiv IHF.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: