Redactia.ro
Home » Sport » Adio semifinale! România – Croația 20-25 la CE de handbal

Adio semifinale! România – Croația 20-25 la CE de handbal

handbal, Campionat European de handbal, victorie Croatia, România

Naționala României de handbal a debutat cu o înfrângere în grupa II principală de la Campionatul European din Danemarca. Cu acest rezultat șansele de a merge în faza următoare sunt aproape inexistente.

România are șanse minime să mai prindă semifinalele, după ce a pierdut primul meci disputat în grupele principale cu Croația. Tricolorele au făcut un meci extreme de slab, chiar dacă la început au condus cu 8-4. Cristina Neagu a marcat trei goluri, iar adversarele nu au reușit să treacă de Dedu. Au urmat 7 minute în care România nu a reușit nici măcar un gol. Adversarele nu au arătat nicio clipă că ar putea fi puse în dificultate de tricolore. Jocul nostru a continuat la fel de prost, iar în final Croația s-a impus cu 25-20. De altfel, naționala Croației este revelația turneului final. Au terminat grupe pe primul loc după ce au învins surprinzător Ungaria, Olanda și Serbia. Meciul de azi a marcat și o premieră. Niciodată handbalistele noastre nu au mai pierdut în fața selecționatei Croației.

„Probabil că nu am avut atât de multă determinare ca adversarul nostru, nu ne-au mers atacurile, nu am jucat în viteză, nu am găsit soluții clare pentru a marca, cred că din cauza aceasta am ajuns la acest rezultat. Trebuie să luptăm până la capăt, eu voi încerca să-mi fac datoria pe cât posibil, să-mi ajut colegele și asta este, continuăm cu ce avem”, a declarat Sonia Seraficeanu.

România nu are șanse mai departe

Naționala României mai are de jucat cu Ungaria și Olanda. Dar avea nevoie neapărat de o victorie cu Croația. În acest moment putem spera doar că nu vom fi codașa grupei, sau pe penultimul loc.
CLASAMENTUL GRUPEI II
1. Croația 6 puncte
2. Norvegia 4 puncte
3. Olanda 2 puncte
4. Germania 2 puncte
5. Ungaria 0 puncte
6. România 0 puncte

În meciurile de joi seara din grupele principale nu au fost surprinse. Echipele care au câștigat grupele preliminare s-au impus. Franța, Rusia, Croația și Norvegia au punctaj maxim.
Franța s-a impus la doar un gol, scor 26-25 în fața Spaniei. Campioana europeană en-titre a avut 20-13 în repriza a doua, dar spanioloaicele au revenit. Într-un alt meci, Norvegia a câștigat cu scorul 32-25 în fața Olandei. Nordicele au dominat întâlnirea de la un capăt la celălalt. Rusia a avut ceva emoții în meciul cu Muntenegru, scor 24-23.

„E un moment greu pentru toată lumea. Croația a jucat foarte bine, au jucat ca o echipă, s-au completat foarte bine, nouă nu ne-a ieșit jocul. Chiar nu știu ce să zic în astfel de momente . Ăsta e sportul, trebuie să ne adunăm pentru că mai avem două meciuri grele, să încercăm să jucăm un handbal mai bun”, a declarat Iulia Dumanska, portarul României, care joacă în Croația.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: