Redactia.ro
Home » Sport » România a pierdut primul meci la CE de handbal din Danemarca

România a pierdut primul meci la CE de handbal din Danemarca

Campionat European de handbal, handbal, România înfrângere

România a început cu stângul la Campionatul European de handbal din Danemarca. Tricolorele au pierdut , scor 19- 22, primul meci jucat cu Germania. Pe 5 decembrie, România va întâlni Polonia, pe care este obligată să o învingă.

Româncele au fost dominate tot meciul . Nu au reușit să se regăsească deloc. Germania a profitat și după primele minute conducea cu 7-1, tricoloreele marcând primul gol abia după 7 minute. Ușor, ușor și-au revenit și au început să echilibreze partida. Totuși, adversarele au fost mereu la un gol, două distanță. Vedeta echipei de la care toată lumea are mari așteptări, Cristina Neagu a marcat doar 4 goluri din 14 aruncări.

„Nu vă bazați pe mine. Nu sunt robot, am nevoie de antrenamente, de meciuri. Cred că România trebuie să se bazeze, în primul rând, pe o echipă închegată. Am nevoie de timp, am nevoie de o perioadă îndelungată fără probleme de sănătate pentru a mă putea antrena!”, spunea Cristina Neagu înainte de Euro 2020.

În repriza a doua, tricolorele au egalat pentru prima dată. 14-14. Până în final nu au reușit să se mențină și au pierdut, scor 19-22.

Meci decisive cu Polonia

Urmează întâlnirea cu Polonia, pe 5 decembrie. Meciul este decisive pentru calificarea în faza a doua a grupelor. Potrivit calculelor, România ar trebui să câștige, Polonia fiind cotată cu ultima șansă. În ultimul meci vom întâlni Norvegia, care este favorită la câștigarea Campionatului European.

”A fost primul meci, sperăm că va fi mai bine pentru noi. Apărarea a fost bună, mai bună decât atacul. În seara asta a fost mai bună Germania, ne doream victoria, să începem cu dreptul, dar de azi privim doar spre următorul meci. Avem o zi de pauză mâine, sper să ne revenim și să obținem victoria partida următoare”, a declarat Cristina Laslo.

Lotul României la turneul final:
Portari: Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Yuliya Dumanska (Podravka Koprivnica), Ana-Maria Măzăreanu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud);
Extreme dreapta: Laura Moisă (CSM Bucureşti), Sonia Seraficeanu (CS Minaur Baia Mare);
Extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Ana Maria Iuganu (SCM Gloria Buzău), Alexandra Dindiligan (HC Zalău);
Centri: Eliza Buceschi (CS Rapid Bucureşti), Cristina Laslo (CS Minaur Baia Mare), Ana-Maria Ţicu (SCM Craiova), Andreea Popa (CS Minaur Baia Mare);
Interi dreapta: Laura Popa (CS Rapid Bucureşti), Ana-Maria Savu (SCM Craiova);
Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Anca Polocoşer (CS Minaur Baia Mare);
Pivoţi: Lorena Ostase (CSM Slatina), Alexandra Subţirică-Iovanescu (SCM Gloria Buzău)
Staff: Bogdan Burcea – antrenor principal, Robert Licu – antrenor secund, Jaume Fort Mauri – antrenor cu portarii, Ştefan Ciuntu – preparator fizic, Ioan Radu Cheregi – analist de performanţă, Florin Ciocoiu – medic, , Valentin Cucu – kinetoterapeut, Lavinia Vlangar – kinetoterapeut, Nicoleta Alexandrescu – Team manager, Doru Costică – Media Manager.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: