Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea filmului! Actrița Nichelle Nichols, celebră pentru rolul din „Star Trek”, a încetat din viață

Doliu în lumea filmului! Actrița Nichelle Nichols, celebră pentru rolul din „Star Trek”, a încetat din viață

GALERIE FOTO (2)

Doliu în lumea filmului. Actrița de culoare Nichelle Nichols a murit la vârsta de 89 de ani. Ea a devenit cunoscută  pentru rolul locotenentului Nyota Uhura din seria originală Star Trek. Vestea tristă i-a cutremurat pe fanii actriței americane. De altfel, ea era și o figură marcantă a luptei pentru drepturile persoanelor de culoare în SUA.

Doliu în lumea filmului! Actrița Nichelle Nichols, celebră pentru rolul din „Star Trek”, a încetat din viață

Anunțul a fost făcut chiar de fiul acesteia pe pagina de Instagram a actriței.

„Prieteni, fani, colegi, lume

Îmi pare rău să vă informez că o mare lumină în firmament nu mai strălucește pentru noi așa cum a făcut de atâția ani. Aseară, mama mea, Nichelle Nichols, a cedat din cauza unor cauze naturale și a murit. Cu toate acestea, lumina ei, precum galaxiile antice care

sunt văzute acum pentru prima dată, va rămâne pentru noi și generațiile viitoare să ne bucurăm, să învățăm și să ne inspirăm. A ei a fost o viață bine trăită și ca atare un model pentru noi toți. Eu și restul familiei noastre, v-am aprecia răbdarea și îngăduința pe

măsură ce ne întristăm pierderea ei până ne vom recupera suficient pentru a vorbi mai departe. Serviciile ei vor fi pentru membrii familiei și cei mai apropiați dintre prietenii ei și solicităm ca ea și intimitatea noastră să fie respectate.”, a declarat fiul ei Kyle pentru site-ul oficial al actriței.

Sursa: Instagram

Cine a fost Nichelle Nichols

Grace Dell Nichols, pe numele ei real, s-a născut pe 28 decembrie 1932 la Chicago. Ea și-a început cariera la vârsta de 14 ani ca dansatoare şi cântăreaţă alături de orchestra lui Duke Ellington. A înregistrat două albume de muzică, dar a și jucat în numeroase seriale de televiziune.

Nichelle Nichols a interpretat în seria originală Star Trek din anii 1960 rolul locotenentului Nyota Uhura. Era un ofiţer cu origini africane. Ea a devenit rapid o figură emblematică a drepturilor civile. Rolul ei de femeie de culoare într-o poziţie importantă i-a stârnit admiraţia lui Martin Luther King, asasinat în 1968. Acesta din urmă i-a cerut actriței să nu părăsească seria, așa cum ea își dorea.

În același serial, William Shatner l-a interpretat pe celebrul căpitan Kirk. Atunci, el şi Nichelle Nichols au fost protagoniştii primului sărut între o persoană albă şi una de culoare la televiziunea americană.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: