Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea fotbalului! A murit Dumitru „Take” Macri, primul român nominalizat la Balonul de Aur

Doliu în lumea fotbalului! A murit Dumitru „Take” Macri, primul român nominalizat la Balonul de Aur

Dumitru „Take” Macri, numele care a răsunat în lumea fotbalului românesc și internațional, a părăsit această lume la vârsta de 92 de ani, lăsând în urmă o amprentă imensă în istoria sportului. Fiu al Rapidului, căpitan al echipei timp de 13 ani și primul român nominalizat la Balonul de Aur în anul 1961, Macri a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști ai epocii sale și un antrenor apreciat în întreaga lume. Iată detaliile!

Dumitru Macri a murit la 92 de ani

Dumitru Macri a murit la 92 de ani, potrivit vișiniu.ro. Acesta și-a început cariera la Rapid în anii ’50, contribuind la istoria clubului prin devotament și performanță. Cu 221 de meciuri jucate între 1950 și 1965, Macri a fost o prezență constantă pe teren și un lider respectat. De-a lungul carierei sale, a adunat numeroase realizări, printre care două promovări cu Locomotiva București și câștigarea Cupei Balcanice în 1964.

Dumitru Macri, primul român nominalizat la Balonul de Aur

Anul 1961 a fost un moment de glorie pentru fotbalul românesc, când Dumitru „Take” Macri a fost prima dată nominalizat la Balonul de Aur, prestigiosul premiu fotbalistic internațional. Această nominalizare a reprezentat o recunoaștere a talentului și dedicării sale în fața unei competiții de talia Balonului de Aur.

După retragerea din activitatea de jucător, Macri și-a continuat contribuția la fotbal ca antrenor. A pregătit echipe precum CFR Timișoara, Rapid București și chiar naționala Algeriei, lăsând o amprentă semnificativă în dezvoltarea și performanța acestora.

Dumitru „Take” Macri nu a fost doar un fotbalist de succes, ci și un om care a experimentat dificultățile și provocările vieții. Experiențele sale, inclusiv exilul său din România în 1986, au conturat o poveste complexă a unui individ care și-a dedicat viața sportului și a luptat pentru libertate și dreptate.

Cu toate că Dumitru „Take” Macri a părăsit această lume, moștenirea sa în lumea fotbalului rămâne vie și inspirațională. Erou pentru mulți, el va fi mereu amintit ca unul dintre cei mai mari fotbaliști și antrenori pe care România i-a avut vreodată.

Dumitru „Take” Macri a fost mai mult decât un simplu fotbalist, a fost o legendă, un pionier și un simbol al spiritului sportiv. Contribuția sa la fotbalul românesc și internațional este de necontestat, iar amintirea sa va continua să trăiască prin performanțele sale remarcabile și prin inspirația pe care a oferit-o generațiilor de fotbaliști și fani.

 

Sursa foto:vișiniu.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: