Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea medicală! A murit profesorul Ioan Paul Stoicescu

Doliu în lumea medicală! A murit profesorul Ioan Paul Stoicescu

Doliu în lumea medicală!  Profesiorul Ioan Paul Stoicescu a murit la vârsta de 85 de ani. Vestea decesului a fost dată de familia acestuia, dar și de colegi. 

 

A murit profesorul Ioan Paul Stoicescu

Prof dr. Ioan Paul Stoicescu ese o personalitate care a marcat destinul pneumologiei românești.

Profesorul a murit la vârsta de 85 de ani, lăsând în urma sa regrete eterne, mai ales în rândul domeniului medical care i-a fost casă pentru mulți ani.

Vestea decesului a fost dată de familia profesorului.

„Cu durere şi regret în suflet, familia anunţă trecerea în nefiinţă a iubitului nostru tată, bunic şi străbunic, Prof. Dr. Ioan Paul Stoicescu. Lumea pneumologică românească a rămas fără unul din mentorii săi cei mai importanţi, cel care a pus bazele Pneumologiei moderne din România. S-a stins din viaţă la data de 16 decembrie 2020. A trecut în eternitate o personalitate marcantă, un coleg desăvârşit, creator de şcoală în domeniul acestei specialităţi, o puternică personalitate care şi-a pus sigiliul inconfundabil pe schimbările profunde din lumea pneumologiei româneşti. Şi, mai presus de toate, a trecut dincolo un om cu suflet mare şi frumos. Un om a cărei amintire va rămâne în mintea şi sufletul tuturor celor care l-au cunoscut”, au transmis familia și colegii profesorului Ioan Paul Stoicescu.

 

Cine a fost Ioan Paul Stoicescu?

Profesorul Ioan Paul Stoicesuc a fost președinte de onaore al Societății Române de Pneumologie și președinte al Societății Române de Pneumoftiziologie. Regretatul profesor a fost, de asemenea, și membru al Societăţii Americane de Boli Toracice şi al Societăţii Europene de Boli Respiratorii.

Mai mult, în anul 2000, profesorul a fost decorat de președintele țării cu Ordinul Național„Pentru merit” în grad de „Comandor” .

Regretatul profesor a fost director general al Institutului de Pneumologie „Marius Nasta” din Bucureşti, între anii 1998-2006, însă activitatea sa din cadrul institutului s-a întins de-a lungula  34 de ani.

Mai mult, prof. dr. Ioan Paul Stoicescu a fost președinte al Comisiei de Specialitate Pneumoftiziologie a Ministerului Sănătăţii şi manager al Programului Naţional de Control al Tuberculozei, potrivit medichub.ro. 

Regretatul profesor apublicat peste 300 de lucrări științifice, pe parcursul întregii sale cariere. Printre lucrările științifice publicate se numără și  „Ghid actualizat pentru managementul astmului”, „Îndrumar (Ghid) pentru asistenţii comunitari şi sociali care sunt implicaţi în Programul de Control al Tuberculozei”, „Ghid pentru laboratoare BK” sau „Ghid pentru managementul medicamentelor anti TB”.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: