Redactia.ro
Home » Monden » Doliu în lumea modei! A revoluționat designul vestimentar, iar parfumurile sale au cucerit mapamondul

Doliu în lumea modei! A revoluționat designul vestimentar, iar parfumurile sale au cucerit mapamondul

GALERIE FOTO (2) doliu

Cunoscutul creator de modă de origine bască Francisco Rabaneda Cuervo, cunoscut publicului larg sub numele de Paco Rabanne, a murit vineri, pe 3 februarie, la vârsta de 88 de ani.

Talentul pentru modă circula în familia lui Paco Rabanne

Designerul, originar din Pasaia (Gipuzkoa), era cunoscut atât pentru creațiile sale vestimentare, cât și pentru marca de parfumuri pe care a lansat-o. Meritele sale au fost recunoscute la nivel internațional, astfel el a fost distins cu National Fashion Design Award în 2010 pentru „inovaţia sa şi contribuţia în toate domeniile culturii secolului XX”.

Paco Rabanne
Paco Rabanne

Atunci când a împlinit cinci ani, Paco Rabanne s-a mutat cu familia în Franța. S-a stabilit la Paris unde a studiat Arhitectura la Şcoala Naţională Superioară de Arte Plastice. El a reușit rapid să intre în lumea modei și să ia contact cu atmosfera de aici întrucât mama sa lucra în atelierul de modă Balenciaga din San Sebastián.

El a conceput accesorii pentru creatori precum Givenchy, Balenciaga sau Dior, iar în anul 1963 și-a prezentat prima colecție de îmbrăcăminte. Din acel moment, cariera lui Paco Rabanne a luat avânt,  iar numele său a ajuns să fie cunoscut în industria modei.

La finalul anilor 1990, Paco Rabanne a renunțat la creațiile haute couture

În anul 1999, Paco Rabanne a anunțat că renunță la creațiile haute couture și s-a concentrat asupra vieții personale. Paco Rabanne era pasionat de filosofie si cocheta și cu pictura.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: