Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea muzicii rock: John Gosling, fostul clapetar din The Kinks, a murit

Doliu în lumea muzicii rock: John Gosling, fostul clapetar din The Kinks, a murit

GALERIE FOTO (2)

Lumea muzicii rock se confruntă cu pierderea unui mare artist: John Gosling, fostul clapetar al legendarei trupe britanice The Kinks, a murit la venerabila vârstă de 75 de ani. Mesaje de condoleanțe și omagii au început să curgă pe rețelele de socializare, confirmând contribuția sa inestimabilă la muzica rock.

Născut în Devon în 1948, John Gosling a devenit parte din inima trupei The Kinks în 1970, înaintea apariției albumului emblematic „Lola Versus Powerman și Moneygoround, Part One”. A audiat măiestria sa la pian în hitul „Lola”, care a ajuns pe locul 2 în topurile britanice și pe locul 8 în Statele Unite. Prezența sa în trupă a fost marcată de participarea la înregistrarea a nouă albume, ultima contribuție fiind pentru albumul „Misfits” din 1978.

John Gosling, fostul clapetar din The Kinks, a murit

Vestea tristă a decesului său a fost comunicată de membrii The Kinks pe rețelele sociale: „Suntem profund întristați de vestea morții lui John Gosling. Transmitem condoleanțe soției și familiei lui John.”

Liderul trupei, Ray Davies, a transmis un mesaj emoționant: „Condoleanțe soției sale, Theresa, și familiei. Odihnește-te în pace dragă John”. Sentimentele sale au fost împărtășite și de chitaristul trupei, Dave Davies, care a adăugat: „Sunt consternat, profund supărat de moartea lui John Gosling”.

Mick Avory, fostul baterist al trupei, și-a exprimat și el tristețea: „Astăzi am pierdut un prieten și un coleg drag. John era un muzician excepțional și avea un simț al umorului fantastic, ceea ce l-a făcut extrem de apreciat în trupă. Ne-a lăsat cu amintiri minunate. Dumnezeu să-l binecuvânteze…”

Succesul colosal în lumea muzicii

După perioada sa cu The Kinks, Gosling nu a renunțat la muzică. În 1994, alături de Mick Avory și alți foști membri ai Kinks, Jim Rodford și John Dalton, a format Kast Off Kinks. Acest proiect a continuat până în 2008, când Gosling a decis să se retragă.

Un pic despre The Kinks: înființată în anii ’60 de către frații Davies, trupa a devenit rapid una dintre cele mai influente formații rock britanice. Gordon Edwards l-a urmat pentru o perioadă scurtă la clape după Gosling, fiind ulterior înlocuit de Ian Gibbons în 1970. Anii ’90 l-au găsit pe John Gosling înființând The Kast Of Kinks, alături de foști membri precum Avory, Rodford, Dalton și Dave Clarke. Trupa The Kinks a avut o carieră strălucită, cu trei single-uri ajunse pe prima poziție în topurile din Marea Britanie.

Pierderea lui John Gosling reamintește lumii muzicale de contribuția sa unică la evoluția rock-ului și lasă un gol imens în inimile fanilor și colegilor de trupă. Odihnește-te în pace, John Gosling.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: