Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea operei. Un cunoscut bariton a murit după ce a făcut infarct în timpul unui concert

Doliu în lumea operei. Un cunoscut bariton a murit după ce a făcut infarct în timpul unui concert

GALERIE FOTO (2) lumanre

Doliu în lumea operei! Alejandro Meerapfel și-a pierdut viața, la 54 de ani după ce a făcut infarct pe scenă în timpul unui concert din Ambronay, în estul Franței.

Doliu în lumea operei. Alejandro Meerapfel a murit la 54 de ani

Anunțul trecerii în neființă a lui Alejandro Meerapfel a fost făcut de către conducerea centrului cultural din Ambronay. „Suntem întristați să anunțăm că baritonul a murit în urma unui atac de cord pe scenă vineri seara, în timpul unui concert la cel de-al 44-lea festival de muzică barocă de la Ambronay”.

Ansamblul Cappella Mediterranea și Corul de Cameră din Namur se aflau pe scena din Ambronay, dirijat de argentinianul Leonardo García Alarcón, când baritonului i s-a făcut rău și a fost transportat de urgență la spital. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

alejandro
Alejandro Meerapfel 

Meerapfel a jucat de-a lungul carierei sale în numeroase teatre din Europa și America Latină. Printre interpretările sale ca protagonist se numără „Don Giovanni”, „La Bohème” și „Don Carlo”.

„Alejandro a fost un înger pe pământ. Înaintea concertului, zâmbetul și buna lui dispoziție au umplut sufletele întregii echipe artistice și ale festivalului”, a declarat colegul său de breaslă García Alarcón.

Alejandro Meerapfel a pășit pentru prima dată pe scenă la doar șase ani

La vârsta de șase ani, a făcut primii săi pași în lumea muzicii în orașul San Carlos de Bariloche. Aici, s-a alăturat Corului de Copii al orașului sub îndrumarea talentatei profesor Lucka K. de Jerman.

De-a lungul carierei sale, a devenit un solist apreciat și a avut onoarea de a evolua pe scene prestigioase din întreaga lume. Printre aceste scene se numără Teatrul Colon din Buenos Aires, Konzerthaus din Viena, Victoria Hall și Grand Theater din Geneva, precum și Auditoriul din Barcelona. De asemenea, și-a lăsat amprenta artistică și pe scenele Teatrului Hebbel din Berlin, Concertgebouw din Amsterdam, Theater des Champs Elysées, Teatrul Caen, Villete de Paris, Teatrul Khaai din Bruxelles și multe altele.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: