Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea ortodoxă. A fost apropiată lui Arsenie Boca

Doliu în lumea ortodoxă. A fost apropiată lui Arsenie Boca

A murit un celebru membru al PSD! Scena politică românească este în doliu

Lumea ortodoxă este zguduită de trecerea în neființă a discipolei lui Arsenie Boca. 

A murit Maica Pavelida

Maica Pavelida, cunoscută ca unul dintre discipolii părintelui Arsenie Boca, a încetat din viață. În ultimii ani, numeroși credincioși au efectuat pelerinaje la Mănăstirea Prislop pentru a avea discuții cu ea și pentru a solicita sfaturi și îndrumări.

Maica stareță Pavelida Munteanu a reprezentat o personalitate semnificativă în cadrul Mănăstirii Prislop. Într-un eveniment recent, în luna septembrie a anului 2023, ea a primit înalta distincție a Ordinului „Maica Domnului Rugătoarea”, conferită de Patriarhul Daniel.

La data de 15 septembrie, Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara și-a celebrat hramul cu solemnitate. În această ocazie, trei ierarhi au condus Sfânta Liturghie și au oficiat un Parastas la mormântul Părintelui Arsenie Boca.

În cadrul acestui eveniment, Episcopul Devei și Hunedoarei a înmânat Ordinul „Maica Domnului Rugătoarea” Stavroforei Pavelida Munteanu, care a îndeplinit funcția de stareță a Mănăstirii Prislop. Această recunoaștere reprezintă o dovadă a contribuției semnificative a Maicii Pavelida la viața mănăstirii și la comunitatea religioasă.

”a fost un trimis al lui Dumnezeu în vremea noastră”

De-a lungul timpului, Maica Pavelida și-a împărtășit gândurile și amintirile sale legate de Părintele Arsenie Boca în mai multe ocazii. Aceasta a avut o contribuție semnificativă la păstrarea și transmiterea învățăturilor și influenței spirituale a Părintelui Arsenie Boca.

În ultimii ani, mulți credincioși au exprimat public dorința lor de a-l vedea pe Părintele Arsenie Boca canonizat, recunoscându-i sfințenia și impactul profund pe care l-a avut în viața lor spirituală și în comunitatea religioasă în ansamblu.

a fost un trimis al lui Dumnezeu în vremea noastră, să ne arate adevărata cale a întâlnirii cu Domnul Nostru Iisus Hristos.

A fost înzestrat cu multe daruri şi virtuţi, ca să ne arate sfinţenia sa. A fost smerit, retras şi ascultător faţă de Biserică. Şi-a cunoscut sfârșitul cu trei ani înainte spunând că mai are ‘trei calendare’ şi apoi va pleca”., spunea Maica Pavelida.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: