Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea preoților. Unul dintre cei mai respectați duhovnici s-a stins la 95 de ani. Era cunoscut de o țară întreagă

Doliu în lumea preoților. Unul dintre cei mai respectați duhovnici s-a stins la 95 de ani. Era cunoscut de o țară întreagă

GALERIE FOTO (2) doliu

Un respectat duhovnic din România a părăsit această lume la vârsta de 95 de ani. Simeon Zaharia, un preot profund iubit în cadrul comunității Mănăstirii Sihăstria, a avut o mare chemare spirituală, atrăgând mii de români care căutau înțelepciune și îndrumare spirituală. Duhovnicul Simeon a fost renumit pentru blândețea și iubirea sa necondiționată față de toți cei care îi căutau sfatul și îndrumarea.

Doliu în România. Un preot iubit de credincioși a trecut la cele sfinte

Biserica Ortodoxă Română trece prin momente de tristețe și doliu. Unul dintre cei mai respectați duhovnici din România, cunoscut pentru activitatea sa la Mănăstirea Sihăstria, a părăsit această lume la vârsta de 95 de ani. Părintele Simeon Zaharia s-a alăturat îngerilor, iar în timpul său petrecut pe acest pământ, a călăuzit mii de credincioși pe calea spirituală.

preot
Părintele Simeon Zaharia

La data de 2 septembrie 2023, Părintele Simeon Zaharia a trecut la cele veșnice în liniștea Mănăstirii Sihăstria din județul Neamț. Nașterea sa a avut loc la 16 martie 1928 în comuna Mogoșești din județul Iași, în cadrul unei familii cu posibilități financiare reduse.

La vârsta de 26 de ani, a luat decizia de a abrațișa viața monahală și a devenit călugăr în data de 5 iunie 1955. În acel moment, i s-a atribuit și numele Serapion. În următorii doi ani, a frecventat Școala monahală, consacrându-se acestei căi spirituale. Cu o dăruire profundă, a împărtășit învățăturile lui Iisus Hristos și a fost un model pentru toți cei care l-au cunoscut.

Preotul a murit la Mănăstirea Sihăstria

„Pe data de 2 septembrie 2023, Ieroschimonahul Simeon Zaharia de la Mănăstirea Sihăstria și-a încheiat călătoria pământească. Născut la 16 martie 1928, în comuna Mogoșești, județul Iași, fiu al lui Iancu și Rozalia, a intrat în viața monahală la 26 de ani, la Mănăstirea Sihăstria. A fost călugărit la 5 iunie 1955, primind numele de Serapion, și a urmat Școala monahală în perioada 1954-1956.

La 16 mai 1956, a fost transferat la Mănăstirea Putna, alături de alți 14 părinți din Sihăstria și șapte din Mănăstirea Slatina, inclusiv Arhim. Cleopa Ilie, pentru a revigora viața monahală de acolo”, au transmis reprezentanții Mănăstirii Sihăstria pe pagina de Facebook a instituției religioase.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: