Redactia.ro
Home » Sport » Doliu în lumea sportului! A murit la doar 36 de ani. Mânca zilnic 16.500 de calori 

Doliu în lumea sportului! A murit la doar 36 de ani. Mânca zilnic 16.500 de calori 

Doliu în lumea sportului! A murit la doar 36 de ani. Mânca zilnic 16.500 de calori 

Într-o lume în care limitele fizice sunt împinse din ce în ce mai mult, iar performanțele în sporturile de forță sunt adesea privite cu uimire, povestea lui Illia Golem, culturistul bielorus care a captivat atenția prin masivitatea sa impresionantă, se încheie brusc și tragic. La doar 36 de ani, corpul său, supus unui regim extrem de solicitant, a cedat, punând capăt unui vis care l-a definit de-a lungul întregii vieți.

Doliu în lumea sportului

Illia Golem nu a fost doar un culturist obișnuit, ci un adevărat exemplu de voință și sacrificiu. La 1,85 metri și o greutate de 165 de kilograme, Golem a devenit cunoscut drept „cel mai monstruos bodybuilder”, un titlu care reflecta eforturile uriașe pe care le depunea pentru a-și menține corpul la dimensiuni ieșite din comun. Povestea lui a început într-un mic orășel din Belarus, unde, inspirat de eroii de la Hollywood, cum ar fi Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone, a decis să își transforme corpul într-un simbol al puterii și al determinării.

„În copilărie îmi doream să fiu ca Arnold Schwarzenegger și Stallone în Rambo. Și când oamenii treceau pe lângă mine vedeau un monstru. Am vrut să fiu la fel de puternic ca idolii mei de la Hollywood. În orășelul meu s-a deschis o sală de sport și m-am înscris”, povestea el pe canalul său media.

A murit la doar 36 de ani

Dar visul său nu s-a limitat doar la o dorință vagă. De la vârsta fragedă, Illia a început să se antreneze în sala de sport din orașul său natal, fără acces la internet sau la alte surse moderne de informație, bazându-se doar pe reviste și pe cunoștințele antrenorului său.

„Când am început să mă antrenez nu era internet sau rețele sociale de învățat, m-am ghidat doar de cunoștințele mele din reviste și cu ajutorul proprietarului sălii”, a mai spus el.

Sursa foto: Facebook

Sacrificii extreme pentru o masă musculară impresionantă

Viața lui Illia Golem a fost una dedicată în întregime culturismului. Dieta sa strictă era un exemplu clar al sacrificiilor pe care le făcea pentru a-și menține dimensiunile impresionante. Mânca șapte mese pe zi, consumând în total 16.500 de calorii – de aproape opt ori mai mult decât necesarul caloric al unei persoane obișnuite. Meniul său zilnic includea cantități uriașe de orez, carne de vită, sushi și paste, pe lângă suplimentele și insulina pe care le folosea pentru a-și crește capacitatea de a consuma atâtea calorii.

Mânca zilnic 16.500 de calori

La micul dejun, Golem consuma 300 de grame de ovăz, iar masa de prânz includea 108 bucăți de sushi, ceea ce însemna 1,6 kg de orez și 800 de grame de somon. La cină, dieta era și mai impresionantă: 1.300 de grame de carne de vită și desert cu înghețată. Aceste cifre reflectau un stil de viață drastic, ghidat de dorința de a deveni cel mai mare și mai puternic culturist din lume.

Masa 1: 300 de grame de ovăz;
Masa 2: 3 farfurii de sushi a câte 36 bucăți (1.600 de grame de orez, 800 de grame de somon);
Masa 3: 1.300 de grame de carne de vită și un desert cu înghețată;
Masa 4: 500 de grame de orez, măsline, omega 3 și un bol de paste proaspete;
Masa 5: 200 de grame de brânză și 300 de grame de paste;
Masa 6: Alte 1.300 de grame de carne de vită și 700 de grame de branză de vaci sau ricotta.

Performanțele lui Illia Golem

Eforturile lui Golem nu erau în zadar. Reușea să ridice greutăți pe care puțini sportivi ar putea să le miște: 272 de kilograme la împins din culcat și 317 kilograme la deadlift, performanțe care îl plasau în rândul celor mai puternici oameni din lume. Cu toate acestea, el era conștient de riscurile uriașe la care se supunea. În repetate rânduri, a declarat că nu ar recomanda nimănui dieta sa extremă și că își asuma faptul că își punea viața în pericol.

Pe 6 septembrie 2024, corpul lui Illia Golem a cedat în urma unui infarct, cauzat, cel mai probabil, de stresul uriaș la care și-a supus organismul ani de zile. A fost transportat de urgență la spital, dar, după ce a intrat în comă, nu s-a mai trezit. Moartea sa a fost un șoc pentru comunitatea de culturism, dar și un semnal de alarmă cu privire la pericolele extreme ale acestui sport.

Sursa foto:

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect