Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea sportului! Triplu campion mondial, cu un trecut tumultos, a murit la 64 de ani

Doliu în lumea sportului! Triplu campion mondial, cu un trecut tumultos, a murit la 64 de ani

GALERIE FOTO (2) lumanare doliu

Lumea sportului este în doliu! O legendă s-a stins din viață la la 64 de ani, iar colegii săi de breaslă sunt în stare de șoc. Greg Foster, triplu campion mondial la proba de 110 metri garduri a murit. În ultimii ani se confrunta cu probleme grave de sănătate, iar în anul 2020 suferise un transplant de inimă.

Greg Foster se lupta cu o boală nemiloasă încă din anul 2016

Greg Foster, triplu campion mondial la proba de 110 metri garduri, a murit la vârsta de 64 de ani. În ultimii ani se confrunta cu probleme grave de sănătate.

Greg Foster
Greg Foster

În 1988, chiar înainte de selecţiile americane, şi-a fracturat braţul încercând o interceptare în timpul unui meci de baschet. El a luat totuşi startul la selecţiile americane, cu mâna în ghips impunător, dar din păcate nu a reușit să se califice și nu a trecut de semifinale.

Starea sa s-a deteriorat încă din anul 2016 atunci când a fost diagnosticat cu amiloidoză, o boală destul de rară care presupune acumularea exesivă de amiloid la nivelul diferitelor țesuturi din organism. A fost nevoită să facă sesiuni dureroase de cchiioterapie, iar în anul 2020 a suferit un transplant de inimă.

Cariera lui Foster nu a fost lipsită de obstacole

Cariera lui Foster a fost una impresionantă, însă nu a fost lipsită și de momente dificile. În anul 1990, a fost testat pozitiv pentru pseudoefredrină, efredrină și fenilpropanolamină, stimulente interzise care se găsesc în mod obișnuit în medicamentele fără prescripție medicală. El a fost suspendat timp de trei luni.

În intervalul 1981 – 1991, Greg Foster a câștigat șase titluri naționale de 110 metri garduri, aur la primele trei ediții ale campionatelor mondiale în aer liber din 1983, 1987 și 1991 și medalia olimpică de argint din 1984 la Los Angeles. Anul 191 a fost unul foarte bun pentru Greg Foster, fiind cel în care a înregistrat un record personal de 13,03 secunde.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini