Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea televiziunii! A murit un mare prezentator, care a scris istorie

Doliu în lumea televiziunii! A murit un mare prezentator, care a scris istorie

GALERIE FOTO (2)

Este doliu în jurnalismul din România! Unul dintre cei mai mari oameni de televiziune a plecat în mod tragic din această lume, la venerabila vârstă de 80 de ani. A scris istorie în acest domeniu și s-a ocupat de producții de excepție, cu care a devenit cunoscut în toată țara, dar și peste hotare.

A murit marele Dumitru Moroșanu

Este doliu în lumea televiziunii, după ce marele realizator de emisiuni, Dumitru Moroșanu, a murit la 80 de ani. A avut o influență semnificativă asupra acestui domeniu și a scris istorie de-a lungul anilor săi de activitate.

Anunțul trist al morții a fost făcut chiar de către familia marelui prezentator TV, care a ținut să îi anunțe pe toți cei care l-au iubit că nu mai este printre ei. Mesajele de condoleanțe pentru familie și cele de regret pentru marele prezentator au curs după aflarea vestii. Printre cei care și-au exprimat regretul pentru trecerea lui în lumea celor drepți a fost Iuliana Tudor. Aceasta a ținut să-și exprime un ultim gând față de cel mai iubit moderator.

„S-a stins din viață marele om de televiziune Dumitru Moroșanu! Face parte din minunata generație de realizatori care încă priveau televizunea ca pe o Artă! Unul dintre oamenii care mi-au oferit încredere la începutul carierei mele! Drum lin!”, a transmis Iuliana Tudor.

Dumitru Moroșanu, o carieră de renume

Marele Dumitru a fost redactor muzical, de rubrică, realizator de emisiuni, redactor-şef adjunct și realizator la Cerbul de Aur. Legate de numele său sunt spectacole precum „Steaua fără nume”, „Floarea din grădină” sau „Album duminical”.

Spectacolul său de nume rămâne, însă, Cerbul de Aur, pentru care a avut o implicare imensă. Dumitru Moroșanu a dat la Radio România Actualități un interviu, în urmă cu mai mulți ani, în care a explicat de ce nu a putut ajunge la prima ediție a show-ului.

„În ’68 a început Cerbul de Aur. Eu în ’68 nu am fost atunci la Brașov, trebuia să mă organizez, eram la Radio Iași în vremea aceea și trebuia să pot să ajung. Dar în ’69 am apărut acolo și cu ajutorul lui Dinu Săraru care era șeful Biroului de Relații cu Presa am obținut bilete, un loc în sală la festivalul Cerbul de Aur.

Am avut norocul să stau lângă Gigliola Cinquetti. Chiar așa a fost! Și nu numai asta, dar ca să vezi tu cum se întâmplă lucrurile în viață, anul ăsta are și ea un recital la Cerbul de Aur”, povestea Dumitru Moroșanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: