Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în medicină! A murit prof. dr. Radu Voiosu

Doliu în medicină! A murit prof. dr. Radu Voiosu

Profesorul Radu Voiosu a fost unul dintre cei mai străluciți specialiști în domeniul gastroenterologiei din România. Acesta a deținut funcțiile de Medic Primar în Medicină Internă și Gastroenterologie, contribuind semnificativ la dezvoltarea acestor discipline medicale în țara noastră.

Contribuții academice și cercetare de vârf

Nu doar că a excelat în practica medicală, dar Profesorul Voiosu a fost și un profesor universitar apreciat și un Doctor în Științe Medicale. El a împărtășit cunoștințele sale extinse și experiența vastă cu generațiile de studenți, inspirând tinerii medici să urmeze calea medicinei.

Profesorul Dr. Radu Voiosu a rămas în amintirea noastră ca un om dedicat, pasionat și implicat în cercetarea și tratamentul afecțiunilor gastrointestinale. Moartea sa este o pierdere grea pentru comunitatea medicală și pentru pacienții săi, dar moștenirea sa va continua să inspire și să influențeze viitorul medicinii în România.

Pe lângă cariera sa impresionantă în domeniul medical, Profesorul Radu Voiosu a fost și un om admirabil, iubit și respectat de cei din jur. El a fost un mentor, un prieten și un exemplu de etică și umanitate pentru toți cei care l-au cunoscut personal și profesional. Personalitatea sa caldă și deschisă va rămâne în amintirea noastră pentru totdeauna.

Colegii de breaslă îl plâng

Colegii de la spitalul Colentina din București au publicat un mesaj pe rețelele sociale. Aceștia sunt profund îndurerați de trecerea în neființă a colegului lor, Dr. Radu Voiosu.

Cu adânca tristețe anunţăm dispariția Profesorului Radu Voiosu, vineri, 26 ianuarie. Produs al şcolii de Medicină internă fondate ȋn Spitalul Colentina de către Profesorul N. Gh. Lupu şi elev al Profesorului Ion Bruckner, Profesorul Radu Voiosu şi-a desfăşurat aici principala activitate medicală, ȋnfiintând secția de gastroenterologie şi fiind unul dintre pionierii endoscopiei digestive din România. Medic strălucit, a iubit să-şi transmită știința generațiilor de studenți şi de medici pe care i-a format, într-o lungă carieră universitară, care ȋl poartă până ȋn Panteonul Universității de Medicină şi Farmacie Carol Davila.

Noi, prietenii, colegii şi elevii Domniei sale, ni-l vom aminti ca pe Omul bun, medicul excepţional ȋnvăţând continuu, inflexibil ȋn corectitudine, incomod pentru impostori, modest şi altruist, care ne-a sprijinit ȋn permanenţă ȋn timpul vieții şi care ne-a lăsat o moștenire nepreţuită : Gastroenterologia modernă naţională. Se spune că un om nu moare până nu este uitat. Cât vom fi noi pe aici, nu veți muri, Domnule Profesor Radu Voiosu!”, se arată în mesajul publicat de Spitalul Colentina.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: