Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în România! A murit medicul supranumit „geniu al genelor”. Ce descoperire importantă i-a marcat existența

Doliu în România! A murit medicul supranumit „geniu al genelor”. Ce descoperire importantă i-a marcat existența

Președintele Societății Academice de Medicină a Familiei, Academicianul profesor doctor Adrian Restian, a încetat din viață. Anunțul a fost făcut de cunoscutul neurochirurg Vlad Ciurea.

”Sunt profund îndurerat de o veste pe care am primit-o astăzi: bunul meu prieten, academicianul profesor doctor Adrian Restian, ne-a părăsit…

Este o pierdere pe care, personal, o consider ireparabilă pentru medicina românească! Adrian era un geniu al genelor. Era fascinat de genetică, de „povestea noastră umană” care începe cu informațiile genetice primite de la părinți…

A fost un suflet nobil, un om modest, despre care prea puțini știu că a contribuit major la dezvoltarea medicinei generale și de familie în România. Era, de altfel, președinte al Societății Academice de Medicină a Familiei.

Am colaborat cu el recent la cartea „România fără mască. Fals tratat de pandemie”. Avea un fel unic de a privi societatea, condiția umană și structura statului: vedea totul „în secțiune”, în profunzime, în concepte.

Îmi amintesc, de exemplu, că vorbea deseori despre „sindromul de agresiune informațională, în care informația poate deveni un factor patogen”. Sau despre „patimile minții”… Sau despre „bolile omului aparent sănătos” – spunea mereu cât de important este prevenția și sublinia faptul că nu banii vor rezolva problemele sistemului medical – nu doar la noi, ci global – ci noi înșine, oamenii, prin schimbarea stilului de viață. Și multe, multe altele! Era o enciclopedie.

Un om cu principii, cu tărie de caracter, un partener de dialog spiritual, cum greu mai găsești. Îmi va lipsi!

 

Dumnezeu să îl odihnească!”, a scris medicul Vlad Ciurea pe o rețea socială.

 

Credeți în știință, pentru că Dumnezeu ne-a dat un creier foarte perfomant și putem gândi „inteligent”

Pentru doctorul Adrian Restian, medicina și credința în Dumnezeu mergeau mânâ în mână.

„Eu sunt un om de știință, dar și foarte credincios. Cred în Dumnezeu, nu pot să concep că acest Univers nu a fost creat de cineva, unde totul este perfect și extrem de frumos.

Ultima carte publicată de mine se numește „Pianistul epigenetic”, în care scriu că genele noastre, pe care le-am moștenit de la părinții noștri sunt reglate de niște mecanisme epigenetice, care ar juca rolul unui pianist, și care ar putea să activeze sau să inhibe anumite gene, din cele 25 de mii pe care le avem. Pianistul este cel care cântă la cele 25 de mii de gene. Credeți în știință, pentru că Dumnezeu ne-a dat un creier foarte perfomant și putem gândi inteligent”, afirma doctorul Adrian Restian pentru gândul.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: