Redactia.ro
Home » Știri » Donald Trump, discurs fulminant privind Starea Uniunii. Avertisment pentru China

Donald Trump, discurs fulminant privind Starea Uniunii. Avertisment pentru China

Donald Trump, discurs fulminant privind Starea Uniunii. Avertisment pentru China

Donald Trump a lansat marți, în discursul din Congres privind Starea Uniunii, un avertisment asupra Chinei, în ceea ce privește un nou acord comercial între Washington și Beijing.

Președintele SUA a mai anunțat și că se va întâlni cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, la 27 şi 28 februarie în Vietnam pentru a continua negocierile privind dezarmarea nucleară a Coreii de Nord, relatează AFP şi dpa.

Trump a transmis Chinei că nu va mai putea „să fure locurile de muncă şi bogăţia americanilor” şi a cerut „schimbări structurale” din partea Beijingului pentru a pune capăt practicilor sale comerciale „neloiale”

„Am mult respect pentru preşedintele Xi şi lucrăm la un nou acord comercial cu China, dar trebuie să includă schimbări structurale reale pentru a pune capăt practicilor comerciale neloiale, a reduce deficitul nostru cronic şi a proteja locurile de muncă americane”, a afirmat preşedintele Statelor Unite, care a declanşat un adevărat război comercial împotriva Chinei pentru a o aduce la masa negocierilor.

Donald Trump şi Xi Jinping se vor întâlni în februarie pentru a negocia personal punctele cele mai delicate şi a semna un eventual acord.

Donald Trump nu renunță la construirea zidului la granița cu Mexic

Marţi seară în faţa Congresului, liderul de la Casa Alba a dat asifurări că va construi zidul de la graniţa cu Mexicul, proiect criticat de opoziţia democrată şi aflat la originea celui mai lung „shutdown” din istoria SUA, transmite AFP.

„Îl voi construi”, a subliniat Trump în discursul său privind Starea Uniunii, referindu-se la zidul pe care doreşte să îl construiască la frontiera de sud a ţării pentru a lupta împotriva imigraţiei ilegale. „Pur şi simplu, zidurile funcţionează şi zidurile salvează vieţi”, a insistat el.

Donald Trump s-a folosit de o mare parte a discursului său pentru a critica imigraţia ilegală, spunând că loveşte în clasa muncitoare americană, relatează dpa.

El a spus că la graniţa cu Mexicul este un stat „fără lege” şi a considerat situaţia ca fiind o „criză”. El a acuzat imigraţia ilegală pentru infracţiuni, inclusiv crime şi trafic de droguri.

Pe de altă parte,  Trump a reconfirmat totodată că recunoaşte ‘‘guvernului legitim al Venezuelei” şi pe deputatul Juan Guaidó ca ”noul preşedinte interimar” al acestui stat şi l-a condamnat pe liderul venezuelean Nicolas Maduro pentru că şi-a adus ţara într-o ”stare de sărăcie extremă”.

În discursul său referitor la Starea Uniunii, președintele american a mai precizat că dorește să pună capăt epidemiei de SIDA din Statele Unite în următorii zece ani și că va purta discuţii „constructive” cu talibanii în Afganistan, de unde doreşte să retragă trupele după mai bine de 17 ani de conflict.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: