Redactia.ro
Home » Știri » Dosar penal pentru descoperirea unei brățări dacice. Câți bani ar fi putut primi de la stat dacă le preda autorităților

Dosar penal pentru descoperirea unei brățări dacice. Câți bani ar fi putut primi de la stat dacă le preda autorităților

Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a găsit o brățară dacică și a tăinuit fapta. Bărbatul ar fi vrut să amaneteze obiectul, dar Poliția a aflat mai repede decât s-ar fi așteptat. Este incredibil ce sumă de bani ar fi putut primi bărbatul dacă preda obiectul dacic autorităților.

20.000 de euro recompensă dacă ar fi predat brățara Statului

Un bărbat a avut parte de ghinionul vieții sale după ce a găsit o brățară dacică. Se pare că obiectul datează din secolul întâi înaine de Hristos. Acesta s-ar fi dus cu brățara găsită la un amanet pentru a lua câteva sute de lei pe ea. Ceea ce nu știa el era faptul că dacă ar fi anunțat autoritățile, omul ar fi primit, pentru obiectul de patrimoniu, evaluat la 40.000 de euro, aproape jumătate din această sumă.

Specialiștii din domeniu au stabilit că brățara este confecţionată din aur de 24 de karate. Brățara este sub forma unui un corp de șarpe cu un cap de lup. Bărbatul ar fi găsit brățara în timp ce se preocupa de treburile gospodărești.

Brățara de aur este singura cunoscută pe teritoriul Munteniei. Este un document istoric de primă mărime. Până în prezent nu știam de faptul că în timpul regatului dacic sau imediat după moartea lui Burebista, aici, în zona Oltului, a fost un centru de putere în cadrul acestui regat. Ignoranță și lăcomie. Au omorât găina care făcea ouă de aur și au făcut-o supă și nici pe aia nu au mâncat-o, că a intervenit Poliția.”, a declarat Ernest Oberländer Târnoveanu, directorul Muzeului Național de Istorie a României.

Unde se află brățara acum

După ce bărbatul a fost prins în fapt și i s-a deschis un dosar penal, brățara a fost preluată de Poliție și a ajuns la Muzeul Județean Olt.

Noi preconizăm, în funcție de fluctuația care se va produce în perioada următoare, să o ținem între șase și un an de zile. Reprezintă un lucru extraordinar pentru muzeu.”, a declarat Gigi Smarandache, director Muzeul Județean Olt.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini