Redactia.ro
Home » Știri » Dosarul Colectiv aproape de final. Astăzi au loc ultimele audieri

Dosarul Colectiv aproape de final. Astăzi au loc ultimele audieri

Ultimele audieri în dosarul Colectiv au loc astăzi la Tribunalul București

Ultimele audieri în dosarul Colectiv. Joi vor fi audiați ultimii trei inculpați din dosarul Colectiv. Ulterior se va trece la dezbateri finale în procesul în care sunt judecați patronii clubului și fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone.

Dosarul Colectiv aproape de final. Astăzi au loc ultimele audieri

Pe 14 noiembrie a avut loc a avut loc penultimele audieri din dosarul Colectiv, iar Mihai Bălănescu, judecătorul care se ocupă de acest caz i-a anunțat pe avocați să se pregătească astăzi pentru dezbateri finale. Acesta i-a atenționat, dacă vor lipsi, se va apela la avocați din oficiu.

De asemenea, magistratul a precizat că este posibil ca pledoariile să se prelungească pe mai multe zile. Potrivit Digi24, în aprilie 2016, dosarul Colectiv a fost trimis în judecată de Parchetul General, la Tribunalul București, după ce inițial a fost trimis Judecătoriei Sectorului 4.

Judecătorul care se ocupa de acest caz a ieșit la pensie, fiind înlocuit în 2018 de Mihai Bălănescu, acesta promițând că va grăbi soluționarea dosarului. În fiecare săptămână au fost audiați zeci de martori și victime.

Inculpații din dosarul Colectiv

În proces sunt judecați patronii Alin George Anastasescu, Paul Ganea și Costin Mincu, Daniela Niță, patrona firmei de artificii. Cristian Niță și Viorel Zaharia, și persoanele juridice SC Colectiv Club SRL și SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

De asemenea, și fostul primar al sectorului 4, Cristian Piedone, împreună cu trei angajați din cadrul primăriei au fost trimiși în judecată.

În rechizitoriu se arată că patronii clubului Colectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului. De asemenea, aceștia nu au asigurat cadrul organizatoric și mijloacele necesare securității și sănătății în muncă. Cristian Popescu Piedone este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu, cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Sectorului 4.

Pompierii Antonina Radu și George petrică Matei sunt acuzați că nu au întocmit niciun act de control și nu au verificat pentru ca această societate să fie luată în evidență de către ISU București pentru că funcționa fără aviz.

Citeste si:Patronul restaurantului Beirut, de negăsit, după ce a fost condamnat definitiv

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: