Redactia.ro
Home » Știri » Dosarul Colectiv. Judecătorii au amânat pronunțarea pentru 12 mai

Dosarul Colectiv. Judecătorii au amânat pronunțarea pentru 12 mai

Dosarul Colectiv. Judecătorii au amânat pronunțarea pentru 12 mai

Dosarul Colectiv. Curtea de Apel trebuia să anunțe, marți, sentința definitivă în dosarul Colectiv, în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în primă instanță la 8 ani și 6 luni de închisoare. În urmă cu puțin timp, judecătorii au decis să amâne pronunțarea pentru 12 mai.

Dosarul Colectiv. Judecătorii au amânat pronunțarea pentru 12 mai

Curtea de Apel București trebuia să pronunțe, marți, sentința definitivă în cazul Colectiv. Ulterior, judecătorii au decis să amâne pronunțarea pentru data de 12 mai, aceasta fiind cea de-a patra amânare a sentinței în Dosarul Colectiv. În trecut, judecătorii au anunțat că au luat decizia amânării din cauza complexității deosebite de speței, dar și pentru că avocații părților au continuat să depună concluzii scrise după termenul stabilit de instanță în luna decembrie.

Ultimul set de concluzii a fost depus în luna februarie, iar instanța a spus că mai are nevoie de timp și pentru deliberare și redactarea hotărârii. În cadrul dezbaterilor finale, avocații inculpaților au solicitat achitarea sau aplicarea unor pedepse mai mici, subliniind că procurorii au greșit când au decis trimiterea în judecată a clienților lor.

Totodată, procurorii au cerut pedepse maxime și cu executare pentru fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, funcționari din Primarie, patronii clubului Colectiv, doi pompieri, doi pirotehniști și reprezentanții unei firme de artificii. Inițial, procesul în cazul Colectiv trebuia să se încheie în iunie 2021, dar completul de judecată, format din magistrații Adina Pretoria Dumitrache și Andrei Viorel Iugan, a ridicat din oficiu o cerere de schimbare a încadrării juridicie a faptelor pentru o parte dintre inculpații din dosarul Colectiv.

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare

Procesul se află în faza de apel, după ce, pe 16 decembrie 2019, Tribunalul București a decis condamnările inculpaților.

Așadar, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu deliberarea autorizațiilor de funcționare pentru clubul Colectiv.

Cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, au fost condamnați la 11 ani și 8 luni de închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Pirotehniștii Viorel Zaharia și Marian Moise au fost condamanti la 9 ani și 8 luni de închisoare, respectiv, 10 ani.

Directorul firmei de artificii, Cristian Niță a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Cei doi pompieri de la ISU București care au verificat clubul fără a lua măsuri legale au primit câte 9 ani și 2 luni de închisoare.

Aurelia Iofciu, șefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie, a fost condamnată la 8 ani de închisoare. Larisa Luminița Ganea, consilier superior a primit 7 ani de închisoare, iar Ramona Sandra Moțoc, referent superior, a luat 3 ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, persoanele condamnate au fost obligate să plătească, în solidar cu Primăria Sectorului 4 și ISU București-Ilfov, daune morale și materiale de peste 50 de milioane de euro către victimele incendiului.

Reamintim că la data de 30 octombrie 2015, a izbucnit un incendiu la Clubul Colectiv. În urma acestuia, 26 de persoane au fost găsite decedate, iar în următoarele săptămâni au murit alte 37 de persoane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: