Redactia.ro
Home » Știri » Dosarul Colectiv. Luni se cer primele pedepse în cazul incendiului din Colectiv

Dosarul Colectiv. Luni se cer primele pedepse în cazul incendiului din Colectiv

Colectiv

Primele pedepse în cazul incendiului din Colectiv. Luni, Tribunalul București începe dezbaterile finale în dosarul Colectiv. Sunt judecați fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone și patronii clubului, potrivit Știrile ProTv

Dosarul Colectiv. Luni se cer primele pedepse în cazul incendiului din Colectiv

În urmă cu o săptămână, instanța a finalizat cercetarea judecătorească în cazul Colectiv. Astăzi, procurorul de ca ședință va citi primul rechizitoriu referitor la Cristian Popescu-Piedone și alți funcționari ai Primăriei sectorului 4 și să ceară pedepse pentru inculpații din dosar.

Mihai Bălănescu, judecătorul care se ocupă de cazul Colectiv, a stabilit ca dezbaterile să aibă loc pe parcursul mai multor zile. În aprilie 2016, dosarul Colectiv a fost trimis în instanță de Parchetul General, inițial la Judecătoria Sectorului 4, procesul fiind apoi mutat la Tribunalul București.

Procesul a fost blocat timp de doi ani pe chestiuni de procedură, iar jduecătorul ales inițial să se ocupe de acest caz a ieșit la pensie, fiind înlocuit în cotombrie 2018 de Mihai Bălănescu. Acesta a promis că va grăbi soluționarea dosarului, în fiecare săptămână fiind audiați zeci de martori și victime.

Patronii clubului vor fi audiați luni

Patronii clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, vor fi audiați astăzi la Tribunalulo București. De asemenea, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone și trei angajați din cadrul primăriei vor fi audiați și ei astăzi.

În rechizitoriul întocmit de Parchetul General se arată că patronii clubului au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului. Mai mult, aceștia nu au asigurat cadrul organizatoric și mijloacele necesare securității și sănătății în muncă.

Piedone este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu, cauzând vătămâarea intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Sectorului 4.

Infracțiunea de abuz în serviciu constă în eliberarea acordurilor și autorizațiilor de funcționare pentru două societăți comerciale într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea de incendiu.

Pompierii Antonina Radu și Geroge petrică sunt acuzați că, nu au întocmit niciun act de control, cu niciun prilej și nu au întreprins vreo măsură pentru ca societatea să fie luată în evidență de către ISU București.

Citeste si:Dacă ai acest obiect în dormitor, scoate-l imediat. Este nociv!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: