Redactia.ro
Home » Știri » Dosarul Colectiv. Tribunalul Bucuresti va da astăzi prima sentință, după patru ani de la tragedie

Dosarul Colectiv. Tribunalul Bucuresti va da astăzi prima sentință, după patru ani de la tragedie

Dosarul Colectiv. Tribunalul Bucuresti va da astăzi prima sentință, după patru ani de la tragedie

Dosarul Colectiv. Tribunalul Bucuresti va da astăzi prima sentință, după patru ani de la tragedie. Luni, 9 decembrie 2019, va fi ziua decisivă, în procesul Colectiv. La patru ani de la tragedia din clubul Colectiv, judecătorul va anunța sentințele.

Dosarul Colectiv. Tribunalul Bucuresti va da astăzi prima sentință, după patru ani de la tragedie

În toama anului 2015, a avut loc cea mai mare tragedia colectivă din România ultimelor decenii. Clubul Colectiv situat langa fosta fabrică Pionierul din București, a luat foc din cauza artificiilor aprinse în timpul unui concert rock. Scânteile au atins buretele folosit la antifonare, iar în 153 de secunde, unii spectatori au murit pe loc, alții s-au călcat în picioare spre ieșirea subdimensionată.

Pentru cei 13 inculpați, procurorii au cerut, 160 de ani de închisoare. Până la 15 ani de închisoare pe fostul primar Cristian-Piedone și cei doi pompieri care au controlat clubul. Iar 14 ani pentru patroana firmei de artificii și câte 12 ani pentru cei trei patroni ai clubului.

Toți acuzații s-au declarat nevinovați.

De asemenea, familiile victimelor și supraviețuitorii au solicitat în instanță daune de sute de milioane de euro.

Tragedia din Clubul Colectiv

În seara de 30 octombrie 2015, se aflau peste 300 de oameni, majoritatea tineri, la concertul trupei Goodbye to Gravity, în clubul Colectiv, care avea o singură intrare.

Trupa încheiase un contract de închiriere cu patronii clubului și se angajau să nu plâtească pentru spațiu, dacă vin peste 400 de oameni la concert. Pentru a fi concertul mai atractiv, aceștia au montat artificii în club și au apelat la o firmă specializată.

Procurorii care se ocupă de caz, au descoperit că panoul de comandă care genera aprinderea efectelor pirotehnice nu a funcționat corespunzător, iar scânteile au ajuns la stâlpul din fața scenei.

Într-o fracțiune de secundă, materialul s-a aprins, iar flacăra a urcat rapid la tavanul din lemn.

Incendiul a durat 153 de secunde, atât au la dispoziție 300 de oameni să iasă din club.

În urma incendiului din Clubul Colectiv, 27 de tineri au murit pe loc, iar 38 au murit înnurmătoarele zile din cauza arsurilor și din cauza infecțiilor căpătate din spitale.

Citeste si:Povestea de dragoste care depășește hotarele. El are 19, ea 72

Loading...