Redactia.ro
Home » Știri » Două cutremure s-au produs în România la 20 de minute unul de celălalt. Ce magnitudine au avut

Două cutremure s-au produs în România la 20 de minute unul de celălalt. Ce magnitudine au avut

cutremur

În ziua de miercuri, România a fost afectată de două cutremure, unul în zona Vrancea și celălalt în Gorj. Potrivit informațiilor furnizate de către Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), primul cutremur a avut o magnitudine de 3, în timp ce al doilea a avut magnitudinea de 2. Aceste evenimente seismice au avut loc la o diferență de 20 de minute unul față de celălalt.

Două cutremure s-au produs la 20 de minute unul de celălalt. Ce magnitudine au avut

La ora 13.49, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, a avut loc un cutremur cu o magnitudine de 3,3 pe scara Richter, la o adâncime de 104,9 km. Seismul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: la 45 km vest de Focșani, la 54 km nord de Buzău, la 70 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, la 78 km est de Brașov și la 87 km nord-est de Ploiești.

La 20 de minute distanță, a avut loc un alt cutremur în regiunea Oltenia, județul Gorj, la o adâncime de 15,5 km și cu o magnitudine de 2 pe scara Richter.

Acest seism s-a produs în apropierea următoarelor orașe: la 14 km nord-vest de Târgu Jiu, la 65 km nord-est de Drobeta-Turnu Severin, la 72 km sud de Hunedoara, la 86 km sud de Deva, la 97 km vest de Râmnicu Vâlcea și la 99 km est de Reșița.

În noaptea de 19 iulie 2023, regiunea Olteniei a fost afectată de un val de cinci cutremure, care a determinat zgâlțâirea întregii zone, iar unul dintre acestea a înregistrat o magnitudine de peste 4 grade pe scara Richter.

Sunt șanse ridicate ca un seism de peste 7 grade pe scara Richter să aibă loc în România

În contextul în care cutremurele devin mai frecvente în România și în țările învecinate, îngrijorările cu privire la posibilitatea unei mișcări seismice majore cresc în mod constant.

Seismologul Mihai Diaconescu, din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a emis recent un avertisment cu privire la probabilitatea producerii unui cutremur major în orice moment.

În special, seismologul a subliniat că există așteptări pentru producerea unui cutremur semnificativ în zona Vrancea, deoarece au trecut câteva decenii de la ultima mișcare seismica cu o magnitudine de peste 7 grade. Potrivit studiilor, specialiștii estimează că la fiecare 30 – 40 de ani, se produce un cutremur de mari proporții în această regiune.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: