Redactia.ro
Home » Stil de viață » Două porții de ciuperci în fiecare săptămână pot scădea riscul de insuficiență cognitivă ușoară

Două porții de ciuperci în fiecare săptămână pot scădea riscul de insuficiență cognitivă ușoară

Două porții de ciuperci în fiecare săptămână pot scădea riscul de insuficiență cognitivă ușoară

Consumul de două porții pe săptămână de ciuperci poate reduce riscul de insuficiență cognitivă.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care mănâncă 300g de ciuperci fierte, au un risc redus de insuficiență cognitivă ușoară. Chiar și consumul de ciuperci în cantitate mai mică de 300 g ar putea fi benefică, susțin cercetătorii.

Deficitul cognitiv minor se situează declinul natural al creierului și demență. Persoanele care suferă de această afecțiune pot experimenta uitarea sau reducerea limbajului și abilităților de concentrare și focusare.

Ciupercile conțin minerale esențiale, dintre care potasiu, cupru, fier și fosfor. Însă, un conținut important al ciupercilor este aminoacidul, iar acest lucru este un avantaj pentru persoanele care suferă de demență, pentru că ele au un aminoacid foarte scăzut în organism.

Cercetătorii de la Universitatea Națională din Singapore au intervievat peste 600 de chinezi cu vârstă cuprinsă între 60 și 70 de ani. Studiu a durat pe parcusul a șase ani, pentru a evalua sănătatea mintală a acestora.

Participanții au răspuns la diferite teste pentru a observa cât de bine funcționează creierul lor și cât de mult a fost afectat creierul de înaintarea vârstei.

Cei care au mâncat mai mult de două porții de ciuperci fierte în fiecare săptămână, au avut cu 50% mai puține șanse să sufere de insuficiență cognitivă ușoară

Deși 300 g de ciuperci poate părea o porție destul de mare, cercetătorii sunt de părere că și o porție mai mică ar fi benefică.

„Această corelație este surprinzătoare și încurajătoare, precizează unul dintre cercetători”, Feng Lei.

„Se pare că un ingredient unic disponibil în mod obișnuit, ar putea avea un efect dramatic asupra declinului cognitiv”.

Insuficența cognitivă nu înseamnă demență, dar persoanele cu această afecțiune au o probabilitate mai mare de a dezvolta demență. Este vorba despre aproximativ 5 până la 20% cu vârsta cuprinsă între 60- și 70 de ani din Marea Britanie

„Suntem interesați de un compus numit, Ergothioneina”, a spus Dr. Irwin Cheah. „ET, este un antioxidant unic și antiinflamator pe care oamenii nu îl pot sintetiza pe cont propriu.”

Ciupercile menționate în studiu sunt ciuperci albe, ciuperci stridii, shitake și ciuperci uscate și conservate.

Dr. Feng și echipa lui, au speranța ca în viitor, să facă cercetări mai amănunțite pentru a afla mai concret despre acest fenomen, pentru a exclude coincidența.

Citește și: Beneficii urzici – de ce nu trebuie să-ți lipsească din alimentație în această primăvară

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: