Redactia.ro
Home » Homepage » Două rachete presupus rusești au căzut într-o fermă din Polonia, pe teritoriul NATO: doi morți

Două rachete presupus rusești au căzut într-o fermă din Polonia, pe teritoriul NATO: doi morți

Două rachete rusești au căzut într-o fermă din Polonia, pe teritoriul NATO: doi morți

Două rachete presupus rusești au căzut într-o localitate din Polonia, stat NATO aflat la granița cu Ucraina, iar cel puțin doi oameni au murit în urma impactului. Iată ce se știe în momentul de față.

Două rachete presupus rusești au căzut într-o fermă din Polonia, pe teritoriul NATO: doi morți

Două rachete care ar fi rusești au căzut în Polonia, lângă granița cu Ucraina, iar doi oameni au murit. Un oficial american de securitate este cel care susține că două rachete rusești au explodat, dar pe de altă parte Rusia respinge acuzațiile, conform G4Media.

Cel puțin doi oameni au murit în explozii.

Guvernul polonez a convocat Comitetul de Securitate, organismul care pregăteşte şi coordonează deciziile privind securitatea şi apărarea naţională. La fața locului au mers poliția locală, procuratura și unități ale armatei poloneze.

Două rachete rusești au căzut într-o fermă din Polonia, pe teritoriul NATO: doi morți
Două rachete presupus rusești au căzut într-o fermă din Polonia, pe teritoriul NATO. Foto: Twitter

Și Ungaria a convocat Consiliul de Securitate din cauza exploziilor din Polonia și a întreruperii livrărilor de gaze prin conducta Drujba, a anunțat Zoltan Kovacs, purtător de cuvânt al lui Viktor Orban.

Pe de altă parte, ministerul rus al Apărării respinge orice acuzație și a spus că este vorba despre o „provocare deliberată pentru a escalada situația”.

„Declarațiile presei și oficialilor polonezi cu privire la presupusa cădere a rachetelor rusești în zona așezării Przewoduv reprezintă o provocare deliberată pentru a escalada situația. Nu au fost făcute lovituri împotriva țintelor din apropierea Ucrainei – Frontiera de stat poloneză prin mijloace rusești de distrugere”, a transmis Ministerul Apărării din Rusia.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat pe Twitter:

„România este pe deplin solidară cu prietenul și aliatul nostru Polonia ca urmare a veștilor îngrijorătoare legate de exploziile de pe teritoriul său. Suntem în contact cu partenerii și aliații noștri. #WeAreNATO”.

Totodată, NATO a dispus o anchetă în legătură cu incidentul din Polonia, transmite BFM TV din Franța.

Explicaţiile oficialilor români după ce două rachete rusești au căzut în Polonia

Să se lămurească, exact așa cum probabil că au început demersurile toate oficialitățile polone, dacă a fost o situație voită sau este un accident.

Dacă este accident, atunci Rusia trebuie să explice această situație că este accident. S-a întâmplat și în Republica Moldova. Putea să fie o deviație a unei rachete, să fie doborâtă sau să fie, așa cum știm de altfel, o rachetă nu bine construită. Ați văzut că nu toate rachetele lor au precizie, dar și într-un caz și într-altul situația este extrem, extrem de delicată.

(…)

Nu mă mir în situația de față și tind 51% să cred că a fost o eroare și nu o intenție. Eu sper din tot sufletul să fi fost o eroare și pentru care, sigur lucrurile să se lămurească în acest context.

Sursa: generalul Cristian Barbu, la Antena 3 CNN

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: