Redactia.ro
Home » Știri » Două spitale Covid din Capitală nu mai au locuri la ATI. S-au refuzat pacienți

Două spitale Covid din Capitală nu mai au locuri la ATI. S-au refuzat pacienți

Valul patru al pandemiei începe să-și facă tot mai mult simțită prezența. La două dintre cele mai importante spitale Covid din București nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă, drept urmare, unii pacienți au fost refuzați.

Două spitale Covid din Capitală nu mai au locuri la ATI. S-au refuzat pacienți

La Spitalul Marius Nasta din Capitală și la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș nu mai sunt locuri la Anestezie şi Terapie Intensivă Covid. Varianta Delta a coronavirusului a afectat tot mai mulți oameni, iar din cauză că lipsei de paturi, medicii au refuzat chiar și pacienți cu forme grave.

”În secția ATI COVID, din această dimineață, nu mai avem niciun loc, toate au fost ocupate. Pacienți cu fome severe, dintre care doi sunt intubați. Pacienții care ajung la spital, ajung cu forme grave.

Foarte mulți ajung extrem de tardiv, după prima săptămâna de evoluție. Și marea majoritate a cazurilor care sunt acum la Terapie Intensivă, au necesitat admiterea la ATI imediat după internare.

Două telefoane pe care le-am primit azi, de pacienți care aveau nevoie de Terapie Intensivă, a trebuit să îi refuzăm.”, a explicat Beatrice Mahler pentru Antena 3.

Scenariul este unul sumbru pentru următoarea perioadă. Specialiștii de la Institutul Național de Sănătate Publică estimează că până la sfârșitul lunii septembrie, în România se va ajunge la 4000 de cazuri Covid zilnic.

Varianta Delta ar putea deveni dominantă în țară

Valeriu Gheorghiță, de asemenea, este de părere că varianta Delta ar putea fi dominantă curând în țară și crede că numărul de cazuri va crește din toamnă.

„Este clar că suntem în momentul de faţă pe un trend ascendent din punct de vedere epidemiologic, suntem în valul patru, înregistrăm un număr din ce în ce mai mare de cazuri noi şi ca urmare a faptului că varianta Delta este pe cale să devină dominantă în România”, a spus Gheorghiţă, în cadrul unei conferinţe, potrivit Agerpres.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: