Redactia.ro
Home » Monden » Două vedete de la noi care au îmbrățișat calea credinței. Nu te-ai fi așteptat să îi vezi că dau showbizul pe biserică

Două vedete de la noi care au îmbrățișat calea credinței. Nu te-ai fi așteptat să îi vezi că dau showbizul pe biserică

GALERIE FOTO (2)Calendar ortodox 29 martie. Ce sfinţi sunt sărbătoriţi duminică

O dată ce ai intrat în showbiz, e greu să ai parte de o viață corectă, precum cei apropiați bisericii. Viața mondenă presupune de cele mai multe ori excese și comportamente mai puțin tolerate de creștinii habotnici. Două vedete la care nu te-ai fi așteptat să fie atât de apropiate de viața monahală sunt Connect-R și Rita Mureșan. Iată dovada.

Rita Mureșan, ritualuri de chemare a îngerilor

Rita Mureșan s-a apropiat foarte mult de divinitate în ultimii ani. Aceasta organizează chiar și ritualuri de comunicare cu îngerii. În urm aunei excursii în Brazilia, Rita Mureșan a devenit chiar „practician în Terapia cu îngeri”. Pe internet au apărut chiar și imagini cu ea în timp ce organizează astfel de ritualuri. Unul dintre ritualurile surprinse de paparazzi cancan avea loc în Casa Vernescu.

Connect-R predică despre credință

După divorțul de soția sa Misha, Connect-R a început să ia drumul credinței. Acesta a declarat în numeroase rânduri că este foarte apropiat de Dumnezeu. De asemenea artistul a fost surprins debusolat în cadrul unei mănăstiri în urmă cu câțiva ani. Connect-R și-a exprimat chiar și opinii clare despre acest aspect al religiei chiar pe pagina sa de facebook.

Am stat de vorbă în ultimul timp cu câțiva pocăiți, oameni care stau departe de păcate, de păcatul cu trupul în special, și am observat o blândețe în vocea lor, în comportamentul și gestica lor, totuși mare mi-a fost mirarea să aud de la toți același concept despre mântuire, vis a vis de neamuri (popoare), si anume că nici un alt neam în afara creștinilor nu va ajunge în Rai, că așa au înțeles ei din biblie, și Dumnezeu e doar in biblie, iar adevărul e doar la creștini. 

Cumva că până și soarele răsare doar pentru ochii creștini. Practic dacă nu recunoști că Hristos e Mântuitorul  Tău nu ai nici o șansă. Poți să fii ateu cu fapte extraordinare, mai creștine decât ale lor, poți fi budist, de o înaltă pregătire spirituală, așa cum îi știm pe budiști, îndrăgostiți de natură, de a nu face  rău nici măcar unei insecte, oameni care meditează pentru bucuria stării de pace, și cu vreo 500 de ani de credință înaintea creștinismului. 

Oameni care nu au avut inchiziție, oameni care nu te omorau cu pietre dacă spuneai că pamantul e rotund, care n-au făcut cruciade s.a.m.d. Citeam o statistică în care criminalitatea ca procent  între popoarele creștine și cele budiste era undeva la 72% la creștin și doar 28 la % la „neamul” budist. Acum lăsând la o parte toată treaba asta geopolitică, creștinii au făcut din mântuire politică.

Destul cu viziunea unui Dumnezeu absurd frați creștini destul! Apoapele nu înseamnă fratele de sânge, și nici de relige, aproapele înseamnă cel care-ți seamănă în fapte, în inimă, în bunătate și în culoarea sângelui. Evident sunt ca noi crestinii Am primit vestea cea buna de la Isus  si ca atunci cand ma simt slab doar El ma intareste  dar asta nu ma face sa i spun unui om ca tot ce a invatat el in tara lui e fals , si ca pana nu vine la mine acasa , focurile iadului il vor manca ! Domnul să ne binecuvanteze, ca atunci când cuvântam s-o facem bine. Ai milă de noi toți, Doamne!„, a scris Connect-R în urmă cu ceva timp.

Etichete: