Redactia.ro
Home » Știri » Dovada că bombardamentul care a distrus Spitalul Baptist a avut loc din Gaza. Nu a fost opera Israelului FOTO/VIDEO

Dovada că bombardamentul care a distrus Spitalul Baptist a avut loc din Gaza. Nu a fost opera Israelului FOTO/VIDEO

GALERIE FOTO (3) Dovada că bombardamentul care a distrus Spitalul Baptist a avut loc din Gaza. Nu a fost opera Israelului FOTO/VIDEO

Dovada că bombardamentul care a distrus Spitalul Baptist a avut loc din Gaza. Nu a fost opera Israelului. Iată detaliile!

Dovada că bombardamentul care a distrus Spitalul Baptist a avut loc din Gaza

În mijlocul unui conflict intens dintre Israel și grupurile militante palestiniene, care a provocat moartea a sute de oameni și distrugerea unor clădiri importante, o nouă dezvăluire începe să schimbe perspectiva asupra unui tragic incident – bombardamentul Spitalului Baptist din Gaza. Armata israeliană a prezentat dovezi concludente că acest atac nu a fost realizat de Israel, ci a fost rezultatul unei rachete lansate din Gaza.

Sute de vieți au fost pierdute când Spitalul Al-Ahli Arabi Baptist din nordul Gaza a fost lovit de o explozie devastatoare. În urma acestui incident, au apărut întrebări și acuzații, cu privire la cine este responsabil pentru această tragedie. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), contraamiralul Daniel Hagari, a adus lumina în această situație într-o postare pe rețeaua socială „X”, Twitter.

Nu a fost opera Israelului

Potrivit purtătorului de cuvânt al IDF, forțele israeliene dispun de informații solide care confirmă că explozia și incendiul care au distrus Spitalul Baptist au fost cauzate de o rachetă lansată de către grupul militant Jihadul Islamic Palestinian din Gaza. Această declarație a aruncat o umbră de îndoială asupra acuzațiilor inițiale care sugerau că Israelul a fost responsabil pentru bombardament.

Încă de la începutul incidentului, IDF a afirmat în mod repetat că spitalul nu a fost ținta unui atac aerian deliberat din partea Israelului. Noi imagini surprinse de o cameră de supraveghere montată la granița dintre Israel și Fâșia Gaza aduc dovezi convingătoare care susțin afirmațiile făcute de forțele israeliene. Aceste imagini arată momentul în care o serie de rachete sunt lansate din Gaza, iar la scurt timp după lansare, o explozie devastatoare are loc la sol, tot în Gaza, pe traiectoria rachetelor lansate.

Oficialii israelieni au subliniat că acesta este momentul în care una dintre rachetele trase de militanții palestinieni a căzut necontrolat și a lovit Spitalul Baptist, provocând moartea a sute de oameni nevinovați. Astăzi, IDF a prezentat și o serie de imagini care arată locul în care a căzut racheta responsabilă de tragedie. De asemenea, armata israeliană a evidențiat diferențele semnificative dintre craterele lăsate în urmă de rachetele pe care le dețin, care au diametrul cuprins între 7 și 15 metri.

Cele mai recente imagini captate de drone demonstrează că în locul în care a aterizat racheta care a lovit Spitalul Al-Ahli din Gaza, nu se observă niciun crater.

 

Sursa foto: Captură ecran twitter.com/dannydanon

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: