Redactia.ro
Home » Știri » Draga Olteanu Matei, mesaj pentru prieteni. ,,Când vei prezenta știrea despre plecarea mea”

Draga Olteanu Matei, mesaj pentru prieteni. ,,Când vei prezenta știrea despre plecarea mea”

Marea actriță a teatrului românesc Draga Olteanu Matei și-a pregătit prietenii pentru momentul când va trece în neființă. Actrița a murit, marți noapte, la vârsta de 87 de ani. 

 

,,Când vei prezenta știrea despre moartea mea…”

Draga Olteanu Matei avea două mari pasiuni: teatrul și oamenii. Tocmai acesta este motivul pentru care actrița și-a pregătit prietenii pentru momentul când nu va mai fi.

Regretata Draga Olteanu Matei a avut o legătură specială cu prezentatotorul principalului jurnal de știri de la TVR1, Radu Andrei Tudor. Prezentatorul a prezentat pentru Click! cele mai frumoase amintiri pe care le avea cu actrița.

Prezentatorul a povestit pentru sursa citată că atunci când i-a sunat telefonul, în dimineața zilei de 18 noiembrie, a simțit că nu va primi o veste bună. Astfel, acesta a primit vestea că Draga Olteanu Matei s-a stins din viață, după ce a fost internată timp de mai multe zile cu hemoragie digestivă. Draga Olteanu Matei și prezentatorul de la TVR1 se vedeau de cel puțin două ori pe an și vorbeau des la telefon. Astfel, acesta a ajuns să o cunoască așa cum iubitorii de teatru și film nu au avut ocazia să o facă.

Draga pregătea oamenii dragi pentru momentul în care va pleca. Vorbea cu detașare despre acest moment: «Radu, scumpul meu, bătrânețea e grea, viața începe și se termină. Și trebuie să privim plecarea ca pe ceva firesc. Și mai ales să o facem demn. Când vei prezenta știrea despre plecarea mea, vreau să te văd demn și cu un zâmbet pe care știu că mi-l transmiți doar mie»

Au fost cuvintele pe care mi le-a spus când am filmat emisiunea de ziua ei de naștere, atunci când a împlinit 85 de ani. Draga era tonică. Prin 2008 știu că era director la televiziunea locală unde eu lucram. Și atunci când greșeam ceva îmi spunea într-un fel în care reușea să mă mobilizeze.

Mi-a zis așa: «Dacă nu pleci la București, să te văd că lucrezi într-o televiziune națională, te dau afară. Vreau să mă faci mândră, vreau să văd dacă mai am fler la oameni. Să-ți văd aripile, dragul meu»”, a spus prezentatorul.

 

Draga Olteanu Matei, iubire nemărginită pentru oameni

Prezentatorul a vorbit și despre alte două mari pasiuni, gătitul și oamenii. Draga Olteanu Matei iubea să asculte și săvorbească cu oamenii.

Draga se pricepea foarte bine să gătească. Atunci când mă duceam acasă, treceam pe la ea și îmi făcea tot ce știa că îmi place să mănânc. Urmau  nopți lungi în care Draga spunea bancuri și povestea întâmplări haioase din viața ei. Vorbea despre colegii ei de scenă cu mult respect și admirație. D

raga îmi spunea mereu să mă feresc de oamenii care îmi zâmbesc de la prima întâlnire și care oferă prea mult din primul moment. M-a învățat foarte multe despre oameni. Era un bun psihlog și spunea că îi place să observe oamenii. Spunea despre pandemie că va cerne și că ne va învața câteva lecții importante. Și că nu strică să avem mai mult timp să medităm la lucrurile importante din viață. Îmi este greu să nu mai am cui să spun: «Ce face Draga mea dragă?»„, a mai povestit Radu Andrei Tudor pentru sursa citată.

Actrița care i-a dat viață ,,coanei Chirița” va rămâne o prezență vie pentru mulți dintre iubitorii de teatru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: