Redactia.ro
Home » Știri » Draga Olteanu Matei, scăpată în ultima clipă din iadul de la secția ATI. Decizia care i-a salvat viața

Draga Olteanu Matei, scăpată în ultima clipă din iadul de la secția ATI. Decizia care i-a salvat viața

Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei a fost salvată, în ultima clipă, de la incendiul devastator de la secția ATI, a Spitalului Județean Piatra Neamț. Actrița putea fi printre victimele de la Terapie Intensivă, doar că nu mai erau locuri atunci când trebuia internată din cauza unei hemoragii digestive.

Draga Olteanu Matei, salvată în ultima clipă

Draga Olteanu Matei a fost salvată în ultima clipă de tragedia de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Ea trebuia internată la ATI din cauza unei hemoragii digestive, dar nu mai erau locuri și a fost transferată la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

Îndrăgita actriță a fost adusă de urgență, vineri seara, la Spitalul din Piatra Neamț, oraș unde aceasta locuiește de ani buni. Ea avea hemoragie digestivă și trebuia internată la secția ATI a unității medicale, doar că nu mai erau locuri, în salonul cu pacienți non-COVID. Așadar, s-a decis transferarea ei, care intrase deja în comă, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

Care mai este starea actriței

Potrivit ultimelor informații Draga Olteanu Matei se află în momentul de față  la secția Anestezie – Terapie Intensivă din cadrul Clinicii de Gastroenterologie și Hepatologie a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași. Aici este sedată. Totodată, conform protocolului actrița a fost testată și pentru coronavirus, iar testul i-a ieșit negativ.

Cu toate că i-a fost stopată hemoragia digestivă, Draga Olteanu Matei mai are încă probleme de sănătate din cauza vârstei înaintate.

”Pacienta a fost adusă în Urgență de la Spitalul Piatra-Neamț, a suferit o hemoragie digestivă superioarp, cel mai probabil cauza ar fi tratamentul anticoagulant pe care pacienta îl are pentru o afecțiune cardiovasculară. Este vorba și de o pacientă cu afecțiuni cronice, boli cardiovasculare și  endocrine. Este în anestezie terapie intensivă, a fost tratată, sedată, investigată, este stabilizată în acest moment și se fac eforturi ca starea ei să fie stabilizată în continuare”, a declarat Diana Cimpoeșu, șefa UPU Iași.

Odată ajunsă vineri seară la Iași, actrița și-a revenit.”Este conştientă. Comunică cu echipa medicală. S-au început manevrele diagnostice şi terapeutice şi sperăm ca evoluţia să fie una favorabilă”, a declarat vineri seară, Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU SMURD Iaşi.

De asemenea,actriței i s-au făcut înainte de a fi transferată la ATI, manevre terapeutice, apoi transfuzie de sânge.

„Starea este una stabilă, după primele manevre terapeutice, în primul rând după transfuzia de sânge, reumplerea volemică şi toate celelalte tratamente care s-au făcut în urgenţă şi se continuă în ATI. Spitalul Judeţean Neamţ este spital Covid şi în plus a fost transferată pentru endoscopie, eventual endoscopie intervenţională, este internată în Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie, dată fiind competenţa acestei clinic în tratarea acestor urgenţe majore”, a mai spus medicul-şef UPU SMURD Iaşi.

În incendiul deprins parcă din filmele de groază de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență au murit, sâmbătă seară, zece pacienți. Aceștia aveau coronavirus și erau intubați. Doar șapte pacienți au supraviețuit, însă au suferit arsuri foarte grave.

Printre cei arși se află și medicul Cătălin Denciu, supranumit și medicul-erou după ce a intrat la propiu în flăcări pentru a salva viața oamenilor din secția de Terapie Intesivă. El se află acum la un spital de specialitate în Belgia, unde primește îngrijirile medicale necesare. Medicul-erou are arsuri pe 40% din suprafața corpului.Încă se fac anchete pentru a se stabili cauza principală a incendiului. Este luat în calcul și un scurtcircuit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: