Redactia.ro
Home » Știri » Draga Olteanu Matei, ultimele cuvinte. Mesajul emoționant al actriței

Draga Olteanu Matei, ultimele cuvinte. Mesajul emoționant al actriței

Marea actriță a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei, a murit, marți seara , la vârsta de 87 de ani. Actrița a murit în urma unei hemoragii digestive superioare. Efortul medicilor de a o salva a fost, însă, în zadar.

 

Ultimele cuvinte ale actriței

Actrița a murit, marți noapte, după nenumărate încercări ale medicilor de a o stabiliza. Draga Olteanu Matei și-a cerut iertare cu puțin timp înainte de a trece în neființă.

Să mă ierte lumea că am avut gura slobodă și, dacă se poate, să mă vorbească de bine când mă voi duce”, au fost ultimele cuvinte ale actriței.

Draga Olteanu Matei, o artistă complexă din toate punctele de vedere, care a reușit să treacă ușor de la comedie la dramă și de la teatru la film, a spus și despre pasiunea pentru actorie.

Mă trezeam recitând. Recitam, cântam, jucam de când mă știu”, a mai spus actrița, înainte să piardă lupta cu boala.

Draga Olteanu Matei a fost adusă la Spitalul ,,Sf. Spiridon” din Iași de la Spitalul Județean din Piatra Neamț. Regretata actriță a fost monitorizată la Terapie Intensivă până miercuri dimineața. în jurul orei 2, când inima acesteia a încetat să mai bată.

 

Mesajul medicilor

 

În ciuda eforturilor de terapie, de diagnostic, de monitorizare a echipei din Spitalul Sf. Spiridon evoluția a fost nefavorabilă. Am informat aparținătorul legal și ne exprimăm regretul față de acest moment dramatic”, a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Sântul Spiridon din Iași,  Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.

În urmă cu câteva zile, starea de sănătate a actriței se îmbunătățise, însă, pe parcurs, starea Dragăi Olteanu Matei s-a agravat.

,,Din păcate, în ciuda eforturilor echipei medicale, a colegilor de la Spitalul Sfântul Spiridon, de la secţia ATI, care au stat alături de ea până în ultimul minut, evoluţia ei a fost una nefavorabilă. S-a declarat decesul în cursul acestei nopţi. Patologia era multiplă, iar starea critică susţinută din punct de vedere hemodinamic şi ventilator. Din păcate vârsta şi tot ceea ce am mai spus zilele trecute nu au fost în favoarea vieţii şi s-a pierdut această luptă cu viaţa, din păcate. Am anunţat aparţinătorii şi, din păcate, asta este situaţia. Ne pare rău ca după fiecare pacient pe care îl pierdem”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al spitalului.

 

Apropiații au sperat ca actrița să își revină

Actrița a lăsat în urmă persoane îndurerate și un gol imens în lumea teatrului românesc. ,,Coana Chirița” a fost plânsă de colegii de breaslă. Victor Rebengiuc și Alexandru Arșinel au fost doar câțiva dintre actorii care au transmis un mesaj după moartea actriței.

„A fost o foarte mare actriță, o persoană deosebită, cu o înzestrare pentru meseria asta a noastră. Era creatoare de scenarii, era artistă de film, îndrumătoare în domeniul teatrului. Ea s-a retras la Teatrul Neamț, unde a format o echipă teatru și a participat la diferite concursuri. Președinta Festivalului de Umor Grigore Vasiliu Birlic de la Fălticeni. S-a retras într-o zonă a țării iubitoare de teatru și iubitoare de Draga Olteanu, Moldova(…)  E o mare pierdere pe linia marilor pierderi din ultimii ani”, a fost mesajul lui Alexandru Arșinel.

Noi tot am sperat, adică ne-am legat de fiecare moment, am crezut că o să fie bine. Am discutat cu medicii și nu ne dădeau niciun fel de speranță și astăzi dimineața la ora 7 am aflat. Ieri am vorbit ultima oară cu doctorii și mi-a spus că este foarte rău”, a spus Vasilica Fodor, prietena bună a Dragăi Olteanu Matei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: