Redactia.ro
Home » Monden » Dragoș Bucur, cel care le-a oferit speranță ani de zile românilor defavorizați, suferă de diabet. Mărturii emoționante: „Lucrurile o iau razna”

Dragoș Bucur, cel care le-a oferit speranță ani de zile românilor defavorizați, suferă de diabet. Mărturii emoționante: „Lucrurile o iau razna”

Dragoș Bucur, cel care a ridicat zeci de case românilor defavorizați, a vorbit despre boala de care suferă: „Lucrurile o iau razna”

Dragoș Bucur, cel care le-a oferit speranță ani de zile românilor defavorizați, suferă de diabet. Iată mărturiile emoționante despre cumpăna din viața sa!

Dragoș Bucur suferă de diabet

Dragoș Bucur, cel care le-a oferit speranță ani de zile românilor defavorizați în cadrul emisiunii „Visuri la cheie”, a vorbit cu inima deschisă în cadrul unui podcast despre cum a descoperit că are diabet, dar și cum îi face față de când a fost diagnosticat:

„Unul din simptomele diabetului sunt crizele de furie, cel puțin înainte de a fi diagnosticat. Mi-am dat seama că lucrurile o iau razna în momentul în care, eram la Academie, pe deal și mă claxona unul.

Am oprit mașina, m-am dat jos și am început să înjur. Țin minte că era seară, era totul luminat de faruri. Am început să-mi bag, să-mi scot… cu din ale – te omor, că te fac, că nu știu ce. După ceva timp m-am uitat la cine țipam. Era un domn, în vârstă mi s-a părut mie atunci, la vreo 45-50 de ani, cu ochelari. Stătea și se uita la mine. Lângă el era un puști de vreo 12 ani.

Amândoi nu spuneau nimic, doar se uitau așa la mine. Cât de penibil eram. M-am urcat înapoi în mașină și mi-am dat seama că ceva este în neregulă cu mine. Și nu zodia era de vină, ci diabetul”,a povestit Dragoș Bucur.

Dragoș Bucur : „Tehnologia mă ajută foarte mult în managementul diabetului”

Dragoș Bucur a povestit că tehnologia are un rol extrem de important în viața lui de zi cu zi, reușind să-și ducă multe sarcini la bun sfârșit prin intermediul acesteia:

„Eu nu sunt un mare adept al tehnologiei, mai puțin când e vorba de diabet. Eu sunt dependent, nu doar de insulină, ci și de tehnologie, de vreo 5-10 ani. Folosesc un sistem de monitorizare a glicemiei în timp real, încontinuu, și o pompă de insulină, de ceva ani. De vreo trei ani folosesc și un sistem care se numește closed-loop, un soft care combină informațiile de la senzorul de glicemie către pompa de insulină. 

Duc o viață normală, fac sport, și sport destul de extrem, merg pe munte, unde fac trasee de 13-15 ore, mă dau cu placa o zi întreagă, fac rafting… lucruri pe care nu prea ai cum să le faci cu metoda clasică de tratament al diabetului de tip 1. Pe mine, tehnologia mă ajută foarte mult în managementul diabetului.

Cred că oricine se poate adapta, da e o provocare, treci prin mai multe etape: refuzul, revolta, acceptarea, împrietenirea etc. Am avut perioade, cred că la un an, un an jumătate după, în care am zis: nu mă interesează, eu nu am diabet. Am aruncat aparatul de testat…. mi s-a făcut rău după 4-5 zile și am revenit la viața cu care m-am obișnuit. E o vorbă în diabet: se spune că dacă te lupți cu el, o să pierzi, n-ai nicio șansă. Singura variantă e să te împrietenești cu diabetul. A durat ceva timp până am înțeles ce înseamnă vorba asta. Eu l-am acceptat”a mai explicat Dragoș în cadrul podcast-ului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: