Redactia.ro
Home » Știri » Drama prin care a trecut Edi Iordănescu. Selecționerul României, la un pas de moarte

Drama prin care a trecut Edi Iordănescu. Selecționerul României, la un pas de moarte

GALERIE FOTO (5) Drama prin care a trecut Edi Iordănescu

Edward Iordănescu, fiul legendarului Anghel Iordănescu, și-a petrecut copilăria în Ghencea, fiind constant prezent pe stadion alături de tatăl său. A început să meargă la meciuri de la vârsta de 5-6 ani, unde se juca pe gazon în pauzele partidelor cu Alin, fiul lui Tudorel Stoica.

Pentru Edi, timpul petrecut la stadion era o adevărată bucurie, mai mare chiar decât timpul petrecut acasă. Amintirile sale sunt pline de momente speciale alături de marii fotbaliști ai echipei Steaua din anii ’80. Din ianuarie 2022, Edi Iordănescu este selecționerul echipei naționale de fotbal a României.

Edi Iordănescu nu a fost doar un simplu copil pe stadion, ci a avut și o carieră de fotbalist

A jucat la juniorii Stelei și chiar a debutat la seniori în 1996, sub conducerea lui Dumitru Dumitriu. Primul și singurul său meci pentru echipa de seniori a Stelei a avut loc în ultima etapă a sezonului, când Steaua era deja campioană, împotriva echipei Inter Sibiu. În acel meci, Edi a fost introdus pe teren în minutul 60, înlocuindu-l pe Filipescu.

După sezonul în care a debutat pentru Steaua, Edi a fost transferat la Sportul Studențesc în Divizia B. A continuat să joace fotbal și a ajuns la Panionios, echipă cu care a jucat în sferturile de finală ale Cupei UEFA împotriva lui Lazio în 1999.

Întors în România, Edi a fost adus la Rapid de Mircea Lucescu. Din păcate, cariera sa a fost marcată de un incident grav într-un meci amical la Brașov, unde a suferit o hemoragie internă la rinichi după o lovitură puternică. A fost aproape de moarte, dar și-a revenit și a continuat să joace fotbal pentru o perioadă.

„Aveam hemoragie internă la rinichi, două luni am stat pe perfuzii, iar un an am fost out. Dacă rămâneam în noaptea aia în cantonament, îmi era fatal”, spune Edi.

După ce și-a încheiat cariera de fotbalist, Edi Iordănescu s-a dedicat antrenoratului

A obținut licența A și a plecat în străinătate pentru a se specializa, participând la antrenamentele unor cluburi de renume precum Arsenal și West Bromwich Albion, dar și la cursuri de specialitate în Spania și Grecia. În 2010, a fost chemat de Ilie Dumitrescu pentru a deveni antrenor secund la FCSB, marcând debutul său oficial în cariera de antrenor.

Cariera de antrenor a lui Edi Iordănescu a continuat să evolueze demonstrând că pasiunea și dedicarea pentru fotbal sunt trăsături moștenite de la tatăl său. Edi a reușit să își creeze propriul nume în fotbalul românesc, bazându-se pe experiența și cunoștințele acumulate de-a lungul anilor petrecuți atât pe teren, cât și în afara lui.

Edward Iordănescu a avut un impact semnificativ asupra fotbalului românesc, atât ca jucător, cât și ca antrenor. Experiențele sale din copilărie, petrecute alături de marii fotbaliști și momentele dificile din cariera sa de fotbalist l-au format și l-au ajutat să devină antrenorul dedicat și respectat de astăzi. El a adus o abordare modernă și profesională în antrenorat, contribuind la dezvoltarea echipelor pe care le-a condus și inspirând noi generații de fotbaliști și antrenori.

Povestea lui Edward Iordănescu este una de perseverență, dedicare și pasiune pentru fotbal. De la copilul care se juca pe gazonul stadionului Ghencea, la fotbalistul care a debutat la Steaua și până la selecționerul echipei naționale de fotbal a României de astăzi, Edi a demonstrat că determinarea și munca asiduă pot transforma visurile în realitate. Moștenirea sa fotbalistică continuă să inspire și să motiveze, iar contribuțiile sale la fotbalul românesc sunt de necontestat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: