Redactia.ro
Home » Știri » Drama prin care trece familia Roxanei, românca ucisă de rechin, în Egipt: „Felul cum și-a găsit sfârșitul este ceva la care nu ne așteptam. Suferea grozav că nu are pe nimeni”

Drama prin care trece familia Roxanei, românca ucisă de rechin, în Egipt: „Felul cum și-a găsit sfârșitul este ceva la care nu ne așteptam. Suferea grozav că nu are pe nimeni”

GALERIE FOTO (3)

Românca Roxana Donisan, în vârstă de 40 de ani și o femeie austriacă, pe nume Elisabeth Sauer, au fost găsite mutilate, după ce le-a atacat un rechin din specia Mako cu înotătoare scurte, le-a atacat. Acestea au fost găsite la mai puțin de 600 de metri una de cealaltă, în apropiere de Sahl Hasheesh, cunoscutul loc de excursie pentru turiști, în Hurghada, Egipt.

Roxana Donisan era a treia oară în vacanță în Egipt

Tatăl Roxanei a dat declarații tragice referitoare la drama prin care trece întreaga familie. Acesta a povestit cât de șocant a fost felul în care și-a găsit sfârșitul dar și detalii înduioșătoare din viața fetei lui:

„Roxana, de-a lungul vieții, ne-a făcut numai cinste, începând cu școala primară, liceu de profil economic, după care a urmat același profil, Facultatea de Științe Economice din București și a terminat-o în 2002, a terminat toate studiile, inclusiv două masterate, Resurse Umane și Contabilitate, după care a fost asistentă prepartator la SNSPA, după care fiind probleme cu salariu mic nu putea face față Bucureștiului și în 2008, după șase ani, a venit acasă la Suceava în urma unui concurs organizat de ANAF Suceava și de atunci figura la Executare silită în cadrul ANAF Suceava, până în momentul de acum.

Soarta fiecaruia e undeva sus, nu a fost căsătorită niciodată, ceea ce ne-a marcat și pe noi, poate că pretențiile au fost prea mari sau așa a fost scris în ceruri. Însă situația actuală și felul cum și-a găsit sfârșitul este ceva la care nu ne așteptam, mai ales că era foarte grijulie. Și profesia a învățat-o să respecte legislația și instrucțiuniile din domeniul de activitate. Uneori căuta să nu greșească în niciun fel, era un om spre perfecționism. Așa a fost educată din familie, așa am fost și noi ca părinți. Toată viața ei s-a comportat în felul acesta”, a povestit tatăl Roxanei pentru „Observator”.

Tatăl Roxanei: „Să ai linişte acolo sus”

„Era a treia oară în Egipt, era locația cunoscută, de aceea nici nu a refuzat-o pe doamna de la agenția de turism. Mai avea un singur loc pentru a-și completa locul. Pe de o parte, s-a bucurat știind locul, calitatea serviciilor, în schimb problema cu rechinii nu prea aveam referințe. Ea dacă făcea ieșiri făcea cu instructorul, cunoștea regulamentul de înot. Înotul era sportul ei preferat vara, iarna patinajul.

Acum momentul fatidic, nu am nicio informație, cum a fost, cum a decurs. Am aflat de la știri că o româncă a murit mâncată de rechin, apoi după două ore că are 40 de ani. A venit apoi poliția să ne ia date personale, probabil și să mă înștiințeze că va lua legătura consulul din Egipt. Era vorba de fata noastră. Certificarea a fost în momentul când consulul a luat legătura și a confirmat că este fata noastră și că este la spital, dar nu mai e în viață. Să pic de pe scaun, stăteam la masă și vorbeam la telefon. Soția a avut o presimțire rea de cum a văzut informația pe TV, lucru care s-a confirmat. Fiind duminică și personalul fiind liber, la societatea de turism, la urgențe a răspuns, mi-a confirmat și domnișoara aia. Discuțiile au durat până la 22.00, după care nu am putut dormi toată noaptea”, a povestit tatăl româncei pentru aceeași sursă. 

Tatăl Roxanei, Sursa foto: observatornews.ro

Mama Roxanei: „ Suferea grozav că nu are pe nimeni”

Și mama Roxanei a venit cu detalii tremurătoare despre tragedia prin care trec de cțnd au pierdut-o pe fiica lor, Roxana:

„Astăzi trebuia să se întoarcă, am văzut la televizor. Când am aflat mi-a sărit inima. M-a sunat o vecină să-i trimit un mesaj, dar am văzut că nu răspunde. Era foarte grijulie, știa că stăm cu grijă, ne suna”, a spus mama Roxanei Donisan, pentru „Antena 3”.

Aceasta a explicat că Roxana suferea că nu are parte de iubire:

„Mergea duminică de duminică la biserică. Suferea grozav că nu are pe nimeni. Îmi zicea <<ce am mamă de nu mă iubește nimeni?”, a mai spus aceasta pentru aceeași sursă. 

Mama Roxanei. Sursa foto: Antena 3

MAE a confirmat decesul româncei

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, la data de 3 iulie a.c., de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetățean român de sex feminin aflat în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

În acest context, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile competente egiptene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii decesului. Potrivit informațiilor transmise de autoritățile competente egiptene, în urma investigațiilor realizate, a reieșit că decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin.

Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român cu privire la acest incident. Ambasada României la Cairo continuă dialogul cu autoritățile egiptene, cu companiile de turism implicate și este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale.

De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implica atacuri de rechin, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această țară în scop turistic să urmeze sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare”, au transmis reprezentanții MAE.

 

Sursa foto: Monitorul de Suceava
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: